Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Нели Русева: Пътувам в 2010

Е-мейл Печат ПДФ

Нели Русева: Пътувам в 2010Ето го и моето мислено пътуване в края на годината. Месец по месец, ден по ден... равносметката. Около рождения си ден, всеки прави същото, волно или не. Най-хубавото във факта, че съм родена в последния ден на годината е това, че равносметката е една.

Всъщност аз го правя почти през целия декември, както мисленето и приготвянето на подаръците. Проверката на ума и сърцето ми завършва в новогодишната вечер, с която си отива и още една година от моя живот.

И тази година, както през последните две, преди всичко бях майка. Преди всичко се опитвах, когато ме заболи от нещо, първо да помисля дали да покажа сълзите на детето си. Преди всичко опитвах, когато съм обезверена и уплашена, първо да опитам и невъзможното и тогава да се предам, заради детето си. Преди всичко опитвах, когато търсех любовта, да си дам сметка дали точно това искам, за да съм щастлива, пак заради детето си. Преди всичко опитвах да използвам времето ни заедно. Да е пълноценно и радостно, защото и без това е толкова малко.

Нели Русева: Пътувам в 2010

И тази година, както през последните безкрайно много години, живях и работих с все същия ентусиазъм – любимата си работа. Работата в радиото, животът с музика има аналог единствено с голямата, обсебваща, страстна Любов завинаги.

И тази година, както и всички предишни, се опитвах да бъда благодарна и разбираща в отношенията с майка ми – човекът който безрезервно ме подкрепя, дори в най-големите ми глупости. Опитвах се да бъда и приятел, за онези които имат нужда от моето приятелство. Понякога добър и нежен, друг път безпощаден и критичен, но приятел. Опитвах се да бъда честна с всички, защото така се живее най-спокойно.

Нели Русева: Пътувам в 2010

И тази година, както и в някои предишни, реших да опитам нещо ново. Записах се на курс по английски и с доста усилия успях да го завърша. Намалих цигарите почти до „от време на време”, но в мислите си останах пушач. Новото, на което се научих и с което се гордея е, когато някой злоупотреби с доверието ми, с чувствата ми, с търпението ми, да не чакам сам да се сети, а веднага да отворя вратата.

Задобрях в готвенето. Върнах се към четенето на други книги, освен детските. Приех факта, че понякога ще оставам без пари, но не трябва да оставам без усмивка и вяра. Приех един куп странности на близките ми хора и се забавлявах с тях. Извинявах се на другите, когато бърках. Приех, че е нормално да греша, но и да си прощавам. Молих, когато имам нужда, молих и за хора, които обичам и са ми важни. Помечтах си за разни неща, а някои наистина се сбъднаха.

Нели Русева: Пътувам в 2010

Не изоставих никого в беда. Не обидих никого незаслужено. Разбрах, че най-важната връзка, която трябва да съхраниш е с теб самия. Усетих, че ако до теб има приятели си благословен.

Всичко това нямаше да е същото, ако през тази година не споделях усмивките и сълзите си, провалите и малките победи с читателите на fortisimo.eu. Споделях чувства и позиции, научих повече за себе си, учих се от другите. Понаучих се да правя интервюта, а това не е никак лесна работа :)

Имам и награда – писмата в пощата ми показаха, че съм била полезна и на други хора. Благодаря на всички за доверието и за споделянето!

Пожелавам на екипа ни и на вас читателите да имаме здраве и кураж да живеем с предизвикателствата на 2011 и догодина отново да пътуваме заедно!

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Нели Русева: Пътувам в 2010

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414