Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Иван Капралов: Off 2010 година!

Е-мейл Печат ПДФ

Рекапитулацията на изминаващата 2010 г. може да се възприеме като тежка въздишка. Разбира се, че много хора я виждат по друг начин. Все пак, това е лично. Моята лична рекапитулация – офф!Рекапитулацията на изминаващата 2010 г. може да се възприеме като тежка въздишка. Разбира се, че много хора я виждат по друг начин. Все пак, това е лично. Моята лична рекапитулация – офф!

От друга страна „Off 2010 година!” е кодът, съдържащ знаците на нещата, които ме вълнуваха най-много през последните дванадесет месеца.

Да започнем разчитането отзад напред.

Първото „f” е добре познат символ. Иконка, която все повече хора задържаха на десктопа на компютъра си през 2010 г. Иконка, която ни отвежда в света на личното и споделеното. Иконка, която ни отваря пътя към силата на творчеството. Иконката на електронното списание fortisimo.eu. Изминаващата 2010 г. беше много важна за развитието на този проект, но по-важното е че тя превърна списанието ни за съвременната българска попкултура в нещо изключително важно за нашия живот.

Иван Капралов: Off 2010 година!

През 2010 г. fortisimo.eu разцъфна, излизайки от първоначалната си малка саксийка и вече носи радост на хора от цялата страна. В него пожелаха да творят много приятели, които решиха да създават във време когато сякаш околният свят се разпада. Най-силните ми лични преживявания през тази година са свързани с нетърпението рано сутрин когато споделеният от мен текст ще стигне до читателите. Трепетното вълнение, създадено от нетърпението да видиш реакцията на публиката от подредените ти думи. Вярвам, че това изпитват всички автори на списанието и това прави неговия знак достоен за кода на осмислянето на 2010 г.

Иван Капралов: Off 2010 година!

Второто „f” е още по-познат символ. Още по-позната иконка на нашия десктоп. Иконка, която окончателно промени комуникациите между нас и ни отвори един към друг. Иконката на социалната мрежа Facebook. В личен план открих това общуване именно през изминаващата 2010 г. Включих се в мрежата, за да популяризирам гражданската кауза „2405”, целяща да превърне 24 май в Национален празник на България. За броени дни предложението получи близо 5 000 последователи във Facebook, но постепенно енергията за неговата подкрепа стихна. Въпреки това мрежата изигра важна роля във възприемането на съвременния свят. Даде ми и достатъчно поводи да се замисля за множеството други гледни точки. Помогна ми да се науча да ги уважавам.

Двете „ff” от кода на осмислянето на 2010 г. са нещо като символ на убеждението ми, че творчеството и цивилизованият разговор с другите са единственото лекарство за човечността в битката със света. Особено в година като тази. Година в която човекът по-скоро губи неравната битка със света.

Иван Капралов: Off 2010 година!

Затова е и „Off 2010 година!”. Това е година в която не включването, а изключването бе на дневен ред. Хората оставаха без работа, отказваха се от граждански права и се изключваха от социалните си групи. Бизнес проектите ми преживяха трансформация от „stand by” до „off”. Изобщо голямо „Off”. Дори медиите от „off” ставаха все по – „on”.

Off 2010 година!

Ще изпъшкам като за последно…

2011 – очаквам включване!

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Иван Капралов: Off 2010 година!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414