Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Обичам Нова година

Е-мейл Печат ПДФ

Обичам Нова годинаОбичам Нова година, за мен тя е любимото време и любимият празник, по-любим и от Коледа, по-любим дори от рождения ми ден. Аз съм любопитна, нетърпелива. Бързо се уморявам от монотонни и сиви дни.

Обичам забързания и напрегнат ритъм, обичам после рязкото успокояване, обичам динамиката. Обичам да започвам нови неща. Това ме вълнува страшно. И сега, пишейки това, мога с чисто сърце да си кажа, че любимото ми занимание е да започвам – да започвам да чета книги, може и да не ги завърша но ги започвам, обичам да започвам филми, списания, стихотворения, песни, танци, хобита. Но най-много обичам да започвам годината.

Първи януари ми прилича на първия лист на нова тетрадка. Първият лист, който винаги се чудя дали да оставя празен и бял – за по-прегледно, или да изрисувам с орнаменти,  или да изпиша с думи. Винаги се чудя как да започна тетрадката си, за да изглежда добре. И винаги съумявам  да го направя – така че на мен да ми харесва. Така правя и с първи януари.

Той за мен винаги е денят на най-силните надежди, на най-чистите мечти, на най-ясните сънища. И винаги, дори когато съм сама, му се усмихвам, защото може и той да ми се усмихне. А усмихне ли ти се първи януари, имаш 95% шанс да ти се усмихне цялата година.

Представете си и вие, че първи януари е бял и празен лист от нова тетрадка, какво бихте написали – и когато си кажете „О, как ме боли главата” – помислете това ли е, което искате да запишете на първия лист от вашата тетрадка. Можете ли да го украсите, така че да ви харесва и така че на първи януари да му хареса? Когато си кажете: „Не искам да ставам, празникът беше вчера” – замислете се че имате още 364 бели листа и утре първи януари ще бъде вчера, трябва ли да го оставяте празен и самотен, или можете поне да нарисувате една усмивка и да напишете поне една мечта на него. Ако искате му благодарете, че ви е заварил с любимите ви хора или  го помолете да ги доведе при вас. Украсете желанията, мечтите, надеждите си точно така както на вас ви харесва, защото това си е вашата тетрадка. Вашият първи януари и само от вас зависи дали ще го накарате да се усмихне.

И не забравяйте, че имате още 364 бели листа, които са ваши и вие трябва да живеете, за да ги изпишете, изрисувате, измечтаете.

Обичам да започвам – не обичам да завършвам, обичам да мечтая – не обичам да унивам. И въпреки че съм сънлива, днес цял ден се усмихвам на моя си бял лист от моята си нова тетрадка и му подарявам всички мисли, които преминаха през главата ми. Защото май тъжни и лоши – такива нямаше. А щом днес ги нямаше имам шанс да ги намаля през цялата тази година.

За fortisimo.eu – Меги Йорданова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Обичам Нова година

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414