Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Рослава Стоянова: Моята 2010 в 60 изречения

Е-мейл Печат ПДФ

Рослава Стоянова: Моята 2010 в 60 изреченияВлюбих се още в първия ден на новата година. Влюбиха се в мен, месеци по-късно. За съжаление – друг човек. Разбрах, че трябва да внимавам какво си пожелавам, защото то понякога се сбъдва. Буквално.

Пропуснах пролетта, но изживях една вълшебна есен. Успях да си отгледам цветя на терасата. За първи път спах на палатка. Разговарях до 3 през нощта, седнала край огъня. Написах книга. Подариха ми роза. Изкачих Козята стена, въпреки страха си от високо. Направих първата си картичка от ръчна хартия. Открих мястото с най-невероятната гледка в Родопите – Момчиловата крепост. Видях Дяволския мост. Достигнах връх Ком. За първи път се качих по стълбичките на Мадарските скали. Спечелих два конкурса – литературният "Усмихни се на непознат" и за снимка "Промените в природата през твоите очи".

Рослава Стоянова: Моята 2010 в 60 изречения

Планирах екскурзия до Италия. Не се осъществи. Получих покана за пътуване до Гданск. Разбрах че е един очарователен град с прекрасни хора. Видях на живо Лех Валенса. Запознах се с момиче от Бразилия. Получих картичка от Канада. Сдобих се с учебник по италиански. Открих, че има прекрасни съвременни български писатели, след като прочетох много техни книги. Посетих първото за България младежко TEDx събитие. И именно младите хора ми показаха, че още има надежда за страната ни. Отпразнувах първата годинка на сайта Усмивка – щастието като път, заедно с неговите създатели. Осмелих се да си поискам повишение на работа. Казаха ми "да". Но не казаха кога.

Споделях с вас – читателите на fortisimo.eu – своите преживявания и това, което ме вълнува. Искаше ми се да го правя по-често. Четях споделеното от други и понякога ме усмихваше. Друг път ме разплакваше. Но винаги ме караше да се замисля.

Рослава Стоянова: Моята 2010 в 60 изречения

Получавах подаръци. Правех подаръци. Усмихвах се. И на мен ми се усмихваха. Ходех под пролетния дъжд. Без чадър. Правих снежни човеци. Разхождах се по брега на морето. Гледах звездите. Бях приятел, на който винаги може да се разчита. Разбрах на кого мога да разчитам и аз. Помагах. И се опитвах да се науча да искам помощ, когато се нуждая от нея. Смях се. Плаках. Падах. Ставах. Продължавах напред. Мечтаех. Танцувах. Дишах. Живях.

За fortisimo.eu – Рослава Стоянова

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Рослава Стоянова: Моята 2010 в 60 изречения

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414