ФортисимоСексуалните открития за 2010-та

Е-мейл Печат ПДФ

Сексуалните открития за 2010-таНауката и сексът са взаимосвързани понятия. Читателите на fortisimo.eu сигурно добре осъзнават това. През годината сме ви представяли революционните открития за човешкия полов нагон.

Програмата „Дискавъри” обаче подреди доста прецизна и любопитна класация за научните изводи през 2010, свързани със секса.

Сексуалните открития за 2010-таВ Англия бе установено, че количеството алкохол наистина влияе на критериите ни за привлекателност. Този факт е добре познат: „След три големи водки всички са красиви”. Постижението на британските учени обаче е свързано повече с отговора на въпроса „Защо се случва това?”. Градусите размиват способността ни да откриваме асиметрията в човешките лица. А всъщност симетрията е това качество, което прави едни хора красиви, а други – грозни.

Сексуалните открития за 2010-таПубликация в “Journal of Sex Research” доказва, че в природата на жените е закодирано да търсят нежност след интимен акт. Докато дамата има нужда от милувка или мила дума, мъжът скача за питие или цигара. Стимуланти, които чисто на психологична основа, биха увеличили желанието му за втори път.

Сексуалните открития за 2010-таВ Рочестър, САЩ изследователи на мъжката психика доказаха, че червеният цвят привлича господата. Мъжът е по-склонен да закача и флиртува с дами, облечени в червено. Но проучване, публикувано в “Journal of Experimental Psychology” твърди, че жените също се привличат от червения цвят върху мъжете. Неслучайно тази багра се свързва с просперитет и висш статут. При това – почти в цял свят.

Сексуалните открития за 2010-таЖените не се нуждаят от скъпи парфюми, за да привлекат половинката. Нужно е само естественото им ухание. А най-въздействащо е уханието на жена в овулация, пише списанието “Psychological Science”.

Сексуалните открития за 2010-таПрез 2010 г. се стигна и до частичен отговор на въпроса „Защо мъжете изневеряват?”. Според  Хелън Фишър, биоантрополог от университета „Рътгърс”, силният пол има три различни желания: сексуално, романтично и желание за привързаност. Рядко тези потребности намират един субект, който да ги задоволява. А желанията не се ограничават персонално. Тоест, един мъж може да иска сексуално няколко жени, да е настроен за романтични изпълнения с други и да поддържа контакт с трети, просто защото е привързан към тях.

За fortisimo.eu – Симо (снимки: frecklescassie.wordpress.com, firstscience.com, mirror.co.uk, 9999parfums.com, cheatersct.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Сексуалните открития за 2010-та

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414