Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Моята 2010: Роси Рос – част втора

Е-мейл Печат ПДФ

През всичките тези години правих българска музика, въпреки всичко и всички, това май ме прави голям оптимист! Имаше много хора, които не спираха и не спират да говорят, че няма българска музика, а самите те не създадоха нищо.

Дори не си направиха труда да намерят и чуят тази, която последните мохикани – като мен направиха. Вместо да се гордеят и да подкрепят, те съвсем орязаха крилата на последните останали оптимисти.

Благодарна съм на малкото хора, които ценят таланта и изкуството и които заслужават уважение! Дано да станат повече! Други се радваха на долното, на първичното, на глупостите. Не успяха да покажат на децата си, че има и по-добро, и по-качествено, и по-истинско, че то съществува.

Нужни са толкова нерви, психика и средства, за да създаде човек нещо качествено! Мечтая си хората да се замислят над това и да го популяризират. Мечтая си не скандалите и глупостите около името ти да предизвикват интерес, а работата, която си свършил!

Разочарована съм, че се получава така в това изкуство. Като че ли старите, известни музиканти имат интерес да няма нови, млади творци. Като че ли желаят да се въртят само техните познати песни, за да получават мизерните авторски права. Това със сигурност ще доведе до неслушане и на техните творби, защото когато нещо е прекалено, то обръща картата и след време става обратното. Може би няма да звучат български песни, поради отчаянието на талантливите, че няма смисъл. Аз съм оптимист и вярвам в разума. Когато гостувах в едно унгарско радио, пуснаха в ефир 11 песни на български език. Звучи невероятно, но е факт!

Моята 2010: Роси Рос – част втора

Мечтая да има едно радио за всички, които правят авторска музика. Да гостуват в ефир, да пеят на живо, само с истински инструменти. Различни, можещи, талантливи, даровити, всеки който прави истинска музика! Да можем да чуем добре вокала и мелодията, топлотата и блендата на гласа.

Мечтая си това и за художниците, и за артистите, за всеки който е творил – стихове, есета, разкази, книги. Мечтая си да се подкрепят мислещите, можещи хора, независимо на каква възраст са, откъде са и на кого са хора!

Имам и още идеи и мечти! Да се популяризират различни музиканти, артисти, млади и нови творци. Да им се дава възможност и подкрепа. И да я получават, когато се нуждаят. За да продължат, за да не се отказват и да създават качествена продукция. Защото на младите им трябват крила, а не вериги.

Клубовете са клубове, баровете са барове, работата си е работа, но голямата сцена – тя е друго. Самостоятелен концерт е нещо различно. Владеенето на публиката, това е велико изкуство, за него трябва или да си роден, или да се изградиш! На изкуството и таланта, на можещите трябва да се дава шанс!

Моята 2010: Роси Рос – част втора

Искам да поздравя fortisimo.eu за възможността, да ни среща с личностите, с творците, с хората, които създават, които не спират и имат какво да споделят! Благодаря Ви! Благодаря на Нели Русева, която ме откри и направи срещата ни възможна! Поздрави и на целия екип на fortisimo.eu!

Изпратих годината и се радвам, че още ме има. Благодарна съм и не се срамувам, че изпях толкова песни, мои и на други автори!

Съпругът ми е унгарец и дипломат, аз посрещнах Новата 2011 в Брюксел (тъй като Унгария пое председателството на EU), но споделих с вас мислите си за България! Поздравявам всички с Новата 2011 година! БЪДЕТЕ!

За fortisimo.eu – Роси Рос

Виж още:

- Роси Рос забърква „Шоколад” на няколко езика

- Моята 2010: Роси Рос – част първа

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Моята 2010: Роси Рос – част втора

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414