Фортисимо



Да се запознаем с психотерапевта на fortisimo.eu

Е-мейл Печат ПДФ

д-р Веселина ДончеваАз съм д-р Веселина Дончева и наближавам петдесетте. Казвам го, за да ви убедя в доста богатия си житейски и професионален опит. Правя го с лека усмивка, защото съм Веселина!

И не обичам да вземам живота твърде на сериозно. Но веднъж, в много сериозен спор с малкия ми син, когато той ме попита: „Мамо, каква е гаранцията, че твоето становище е правилното?!”, му отговорих: „Няма гаранция, сине. Но, ако си представим, че животът е висока сграда, аз съм на 46-я етаж, а ти си на 20-я. Отгоре се вижда по-надалеко, нали!? Пък и съм се качвала етаж по етаж”…

Вярвам в това че опитът е нещо истински полезно.

В момента работя и по двете си специалности: детски лекар и психотерапевт за индивидуални и групови консултации.

С чудесния екип на „Форте” радио и онлайн списанието fortisimo.eu решихме да открием нова рубрика: „Твоят психотерапевт”.

д-р Веселина Дончева

Българинът все още се страхува от тази дума (и подобни). В повечето случаи я „превежда” като болест, лудост и лечение, след което идва: „Не ми трябва! Аз да не съм луд!”… И продължава да си страда, тъгува, оплаква, стои в отчаяние или досада и т.н. гордо! А то е различно, реално, нужно. То е някой да те научи как да управляваш живота си.

Всеки съвременник иска да управлява кола. Намира го за съвсем естествено. Отива при инструктор. Сяда на шофьорското място (с гледане не става, нали?!). Държи волана. Справя се с педалите, скоростния лост и се упражнява, опитва. После следват многото километри и увереността, че това е лесно, това го можеш… А кой управлява живота ни? Кой държи волана? Кой определя скоростта? Как взема завоите!? Или може би катастрофира!?... И тогава идва малката-голяма клопка на цивилизацията: „Стегни се!” (иначе си…).

Ще се оправя сам! Аз съм силен характер!”… Колко силен? Не може сам. Никой не може САМ… и не бива САМ. Човек не е създаден да е сам. Не можем като поповите лъжички сами да се превърнем в жабки. На новороденото още му е нужен Другият. Този друг, който ще го изкъпе, нахрани, стопли, приласкае, за да оживее.

д-р Веселина Дончева

После ще се смее с него, ще го научи да ходи, да говори и т.н., и т.н. Това вече е тема за един следващ разговор.

Надявам се, на някой до тук езикът ми да не му се е сторил твърде материалистичен (сгради, коли и прочие), а уж ще говорим за душевност емоции, чувства, романтика… Да. Ще говорим и за много романтика, въпреки че в днешно време тя се оказва твърде голям лукс. Но повярвайте ми е лукса, който можем и трябва да си позволим – стига да знаем как.

Животът върви в своите противоположности: ден и нощ, светло и тъмно, слънце и сняг, топло и студено, дъжд и суша, мокро и сухо, вятър и затишие, вълнение и спокойствие. Извън кръга или в центъра на компанията, на събитията… познато ли ви е това!? Да?

д-р Веселина Дончева

Ето за това ВИ каним на среща в новата рубрика „Твоят психотерапевт”, та нали сме в територията на „Това е лично”!

ЗДРАВА, УСПЕШНА и ЩАСТЛИВА 2011-та! Нека си пожелаем и ползотворно сътрудничество!

За fortisimo.eu – д-р Веселина Дончева

 

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

You are here: Home Твоят психотерапевт Да се запознаем с психотерапевта на fortisimo.eu

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414