ФортисимоТайните разговори на властта в Галерия

Е-мейл Печат ПДФ

За какво си говори властта?” На този въпрос отговаря вестник „Галерия”, който публикува стенограми на три телефонни разговора между финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и шефa на митниците Ваньо Танов от преди седем месеца.

В резултат на това сензационно разкритие, тазседмичното издание на таблоида бе изкупено като топъл хляб от реповете в цялата страна. Можете да чуете записите в сайта glasove.com, а и в материала – по-долу.

Цветанов лъже премиера” това е челният цитат във вестник „Галерия”, който идва от Ваньо Танов. Шефът на митниците се оплаква, че работи под голям натиск от страна на МВР. Във разговорите на нашите управници се прокрадват твърденията, че Бойко е загубил доверието си в Дянков, който се е хванал за гушата с Цветан Цветанов. Дава се обяснение и за безспирната контрабанда и за провала „Шенген”.

На скандалните телефонни разговори са посветени 8 страници в таблоида, както и няколко редакционни коментара. Явор Дачков, който отдавна мечтае да покаже на читателите „Как и какво си говори властта?”, е получил USB памет с три аудио файла. От седмици редакторът на „Галерия” негодува, че управниците масово подслушват гражданите, а вътрешният министър си позволява да срича СРС-та от трибуната на Народното събрание.

Туй, срещу което ний са борихми, ся са обърнахме и го правим същото” – така простодушно Ваньо Танов описва в едно изречение поведението на ГЕРБ. Досега не е имало партия на власт, която да не се е възползвала от контрабандата, а според Танов – ГЕРБ и в частност Цветан Цветанов не само че не искат да я спрат, но с всички сили се борят за нейното пълно овладяване, като назначават свои хора на ключови позиции в агенция „Митници”, обяснява Дачков.

Танов обрисува Цветан Цветанов като лъжец, който не се спира пред нищо. Като популист, който е готов да си припише и несъществуващи успехи, а собствените си грешки да стовари на другите. Като лобист за определени фирми, които служителите на митниците не трябва да закачат. Ваньо обяснява как от ГДБОП и ДАНС правят постановки, за да започнат разработка срещу някого. Да го подслушват и в края на краищата да извъртят думите му и да го очернят.

Този образ на вътрешния министър никак не се вписва в медийната пропаганда, която се опита да изкара Цветанов най-големия борец срещу престъпността, рекордьор на 800 метра гладко бягане, запален почитател на музиката, пък била тя и на Веселин Маринов, а напоследък и – изключителен скиор, който взел акъла на инструкторите от Шилигарника”, отбелязва редакторът на „Галерия”.

Ако приемем думите на Ваньо Танов за истина, то се оказва, че правителството ни води политика за покровителство на контрабандата. Това ощетява хазната ни с най-малко 3 милиарда лева годишно и вероятно ще ни коства приемането в шенгенското пространство.

А за да се насърчава контрабандата, според шефът на митниците, от ГЕРБ целенасочено надули акциза на цигарите. Ясно е, че това действие ще засили вноса на тютюн без бандерол, твърди Танов.

Не трябва да пропускаме и думите на Владислав Горанов, заместник-министър на финансите (горе вдясно), който твърди, че шефът му не работи и че не се ползва с доверието на Бойко. Във време на икономическа криза – постът на Дянков е може би най-важният в правителството. Така че ако той не се е справял със задачите си още в средата на 2010 г., защо все още стои в кабинета си. Разбира се, думите на Горанов са субективна оценка, но сега той е длъжен публично да разясни коментарите си. „Да не говорим, че е недопустимо зам.-министър да квалифицира по този начин шефа си и че това най-малкото показва, че Дянков няма никакъв екип в собственото си министерство”, коментира от страниците на „Галерия” Явор Дачков.

Дотук с анализите. Ето и родния отговор на Wikileaks, превърнат удобно във видео презентация.

За fortisimo.eu – Глухарчето (снимки: Галерия и razkritia.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче Тайните разговори на властта в Галерия

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414