ФортисимоДАНС е посяла глухарчето

Е-мейл Печат ПДФ

fortisimo.euВсичко се нарежда, уважаеми читателю. През седмицата получихме достатъчно достоверна информация за майката и бащата на жълтата преса в страната. С категоричност можем да споделим класифицираната информация, че хората, посели глухарчето, са служители на Държавната агенция за национална сигурност. В ход е активно мероприятие, което ще преструктурира службата в „Държавна агенция невероятни слухове”.

Сега става ясно и защо бившият говорител на агенцията Зоя Димитрова премина на тъй отговорната позиция „главен редактор” в новия вестник Галерия. Жълтата преса вече си стъпи на краката и няма нужда от раздутия щаб на агенцията за национална сигурност. Доказателство за това намираме на първата страница на вестника с име на разработка.

Алексей Петров – снимка razkritia.com„ДАНС вече е закрита!” обявява най-известният български агент, след Емил Боев – Алексей Петров. Малко „изненадващо” – той проговаря единствено пред новото издание. Само три въпроса и три лаконични отговора с много напудрени думи. Важното си остава в заглавието.

Освен това, в Галерия вече е експонирана и съпругата на сегашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Десислава Цветанова всъщност също е писала части от доклада, който буни държавата през последните седем дни. Дамата работила в отдел на подчинението на Иван Драшков, сочен за основен автор на четивото, което събра погледите на милиони в интернет.

Стефан Гамизов – снимка nenovinite.com„ШОУ” също участва в калимерата. Освен че отделя две страници на „Мръсните тайни на ДАНС”, вестникът публикува интервю с главния герой в доклада Стефан Гамизов и следния виц:
„Двама служители в ДАНС си говорят:

- Чу ли? Май ще ни съкращават цялата агенция… Какво ще правим?
- Аз имам копия на всички доклади, мисля вестник да издавам…”

Златко Баретата – снимка actualno.comВсе пак сме силно озадачени от поведението на „Уикенд”. Два пъти прелистихме страниците на „най-големия български вестник” и не намерихме нито дума по темата. Сигурно следващата седмица ще покаже на какво се дължи странното мълчание. В този брой то бе запълнено със затворническа изповед на Златко Баретата, който споделя, че щял да напусне България, ако бъде оправдан. „Уикенд” може и да е сърдит на събратята си по сергия. Всъщност, най-вероятно е така, ако съдим по това, че лансира друга версия за атентата срещу Манол Велев. Различна от тази, споделена в Галерия лично от съпругата му Весела Лечева преди две седмици.

„Уикенд”, чрез Боби Цанков, ни насочва по следите на пловдивчанина Александър, който бил завлечен от Велев с някакви си 23 000 лева. Продължаваме да се учудваме на многоликата информация и контакти на Боби Цанков. Още сега сме готови да го предложим за шеф на новата „Държавна агенция невероятни слухове”, но се плашим да не създадем враждуващи отбори, подобни на тези в някогашната ДАНС.

Тук ще спрем с прегледа на жълтата преса за тази седмица. Налага се да помислим. „Официалното” и „неофициалното” у нас се оказаха размити толкова, колкото „лявото” и „дясното” в политическия живот. Вече се чудим дали не духаме грешното глухарче?

Винаги сме смятали, че е добре да следим клюките, за да можем да ги контролираме, но в България клюките очевидно са новини. А те винаги се контролират от правителствата.

За fortisimo.eu – 26.10.2009 – 01.11.2009 г.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче ДАНС е посяла глухарчето

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414