Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Следпразнично

Е-мейл Печат ПДФ

Самотни пиратки – единични, оттук – оттам, от време – навреме. Все още премигващи коледни лампички, но вече сякаш не със същия ентусиазъм. Започваш да изваждаш кутиите за поредното прибиране на гирлянди, коледни украси и елхичката за догодина.Самотни пиратки – единични, оттук – оттам, от време – навреме. Все още премигващи коледни лампички, но вече сякаш не със същия ентусиазъм. Започваш да изваждаш кутиите за поредното прибиране на гирлянди, коледни украси и елхичката за догодина.

Почистваш, пренареждаш, проветряваш. За да стане както преди. Накисваш боба. Менюто вече не е съобразено с брой, вид и предпочитания. Тихи вечери, а зад светещите прозорци си представяш спокойни разговори и рутинни приготовления за утрешния ден. Традициите са ежедневието.

Героите са уморени”. Еуфорията и настроението се заменят в разказите ти за празника със значително по-равнодушен тон. Равносметка на разходите – наум. Качваш снимките във Фейсбук, усмихваш се и забравяш разходите. Очакваш още, и още такива събирания – споделени, с пълни чаши, усмихнати лица. Децата изпочупиха подаръците си, но ги оставят в коша с другите играчки. Традициите вече са делнични.

Психолози съветват за пренастройване. Обясняват как по-лесно да влезеш в ритъм. Почивката свърши – да се залавяме за работа. Графикът е ясен – децата, училището, работа, готвене. Празничните дрехи и покривки в пералнята. Алармата на телефона – включена.

Започва новата година. Приключил си с отчети, анализи, сметки. Започваш на чисто. Имаш нови идеи, нови проекти и стратегии. Нови надежди. Очакваш още. Предвкусваш успехи и победи. Летиш към новото, към исканото. Зареден си с нови сили. Опитът е вече по-голям, по-мъдър. Ти си вече по-знаещ, по-можещ, по-сигурен. Искаш по-големи неща.

Началото ти дава сили.

Да се залавяме за работа. Предстоят ни още толкова неща. Чакат ни успехи и лични победи. Ще изживеем толкова сладки моменти. Ще ни спира дъхът пред красиви гледки и сладки очаквания. Ще бъдем с важните за нас хора. Ще се смеем и ще сме доволни от деня, от света, от живота.

Празникът свърши.

Не… Всичко започва сега.

За fortisimo.eu – Мариана Добрева (снимка: destructoid.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Следпразнично

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414