Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част I

Е-мейл Печат ПДФ

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IВ миналото повечето изследвания на мъжката психика са извършвани над лица от 18 до 22 години. Експериментите са правени най-вече в университети, където студентите с удоволствие са получавали по-висока оценка или малка сума пари.

Оказва се обаче, че мозъкът на мъжа се развива в различните етапи на израстването. Така че образът на сексуалното животно е един малък фрагмент от сложната психика на така наречения силен пол.

Ето първата порция тайни, които дамите трябва да знаят…

По-емоционални!

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IПо традиция качеството „емоционалност” се преписва на дамите. Но повечето майки ще се съгласят с твърдението, че бебетата момчета са далеч по-темпераментни и емоционални от бебетата момичета. Този принцип се запазва и в зрелите години. Просто мъжете не са склонни да издават толкова лесно чувствата си. Освен ако не са обърнали някоя друга ракия.

През детството учим момчетата, че не трябва да показват слабост. „Не плачи като момиче!”, „Я се дръж като мъж!”. Така хлапетата от малки придобиват физиономия на картоиграч. От това произлизат редица комуникационни недостатъци, но пък трябва да признаем, че притъпената емоционалност помага за по-адекватната реакция при екстремни ситуации.

По-уязвими на самотата

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IСамотата може да доведе до здравен срив у всеки индивид, но изследване от 2010, направено в Университета на Калифорния, показва, че мъжете се предават по-лесно. Колкото и да се оплакват съпрузите, съвместното съжителство им помага да поддържат нормални нива на хормони. А това подобрява тяхното здраве. Същото важи и за дамите, но те по-успешно се справят със самотата при раздяла или смърт на партньора им.

Фокусират се върху решението

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IМного изследвания доказват, че жените са по-съпричастни от мъжете. Но психоложката д-р Бризандийн от Университета в Калифорния не е съвсем съгласна. Системата за съпричастност на мъжа работи еднакво с тази на жената, щом някой изрази проблем или притеснение. Но господинът бързо преминава в режим „поправка”. „Този режим се превръща в мозъчен Google и намира веднага решение на проблема”, обяснява специалистката. Затова изглежда, че мъжът не е съпричастен, а той просто вече мисли как да се оправят нещата.

Зяпат заради тестостерона

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IЖените не трябва да забравят, че във вените на господата тече шест пъти повече тестостерон отколкото при тях. Този хормон кара мъжете да фиксират всяка преминаваща жена. Функцията буквално е оставена на автопилот. Партньорките обаче не бива да се притесняват. Той забравя за другата, няколко секунди след като му излезе от полезрението.

Пазят си територията

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IПри всяко едно мъжко животно (човекът не прави изключение) се регистрира по-голяма мозъчна активност щом се наруши личното му пространство. Част от еволюционната роля на мъжете е да защитават територията и близките си. Жените също имат развито чувство за притежание, но то рядко е териториално. Съветът към дамите е никога да не дразнят любовниците, използвайки други мъже, защото развръзката може да стане кървава.

fortisimo.eu, снимки: glamour.com, smh.com.au, topnews.in, weber.edu, datingrelationship-advice.blogspot.com, artclon.com

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част I

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част I

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414