ФортисимоПокривалото на властта

Е-мейл Печат ПДФ

Втора седмица. Втора седмица, уважаеми читателю, на сцената на публичността излизат разговори, разкриващи задкулисието на властта. Неприятна история, караща всеки нормален човек да се чувства безпричинно гузен затова, че е чул разговор, който не е трябвало да чува.

Втора седмица телефонните разговори на първите хора във властта подреждат уникалната експозиция на една галерия. В последния си брой вестник „Галерия“ дори се закичи с печат чийто надпис гордо гласи: „Галерия“ пали държавата“.

От първата си страница изданието твърди, че след скандалите със записите – „Цветанов си отива“. Друга прогноза на вестника е, че „ГЕРБ се цепи, Цецка и Фидосова не си говорят“. Внушението е, че нараствали идейните различия в управляващата партия като автентичната идея се брани от хора като Бойко и Цецка, а тези, които са решили да я ползват в своя полза, са такива като Цецо и Искра.

Не се наемаме да окачествим този анализ, а и не ни е тази работата. Думата ни обаче се върти около съдържанието на подслушаните разговори и неприятното усещане, че и тази власт е като онази. И за тези управляващи има едни дето трябва да се третират по закон и други, които богатеят под покривалото на властта.

Затова ви препоръчваме да прочетете статията на Кристина Патрашкова: „Не пипайте „Котараците“ на премиера!“. В нея се разказва как лично медийния и рекламен бос Красимир Гергов дава приятелски съвети на главния редактор на „Галерия“ относно медийната политика и приближените до властта. В статията става ясно и какво е имал предвид Бойко Борисов като стресна Ани Цолова, че собственикът на БТВ е знаел за записите преди да излязат. Защото бил обядвал с Патрашкова. Сега става ясно, че не е било обяд а среща в офис с цел покривало над „Котараците“ и тяхната мацка Вили Сечкова.

Вестник „ШОУ“ не пропуска скандала с подслушванията, въпреки че го отразява по постно от собствениците на галерията. Покривалото тук обаче е върху децата на алкохолния бос Миню Стайков, които пребиха гостите на столично заведение на 27 декември, и мигновено са заточени в Гърция докато случката се размине и властта не се забездейства. В статията има дълъг списък от случки в миналото на бащата Миню и децата му, които никога не стигат до съд или наказание.

Подобен сюжет, но този път с покривалото на поверена й медийна власт, ще откриете и в „Уикенд“. Люба Кулезич продължава разпрата си със Сашо Диков започнала в предходното издание на авторската й рубрика „Рулетка“ по НОВА телевизия с откровението: „Сашо, жал ми е за теб“. Прочетохме материала, но не ни стигнаха нервите да гледаме телевизионната му предистория. В крайна сметка оставаме с впечатлението, че тези двамата се надпреварват за любовта на премиера. Всеки от тях си има по едно покривало за Борисов, като настоява точно той да го завие, че да не се оцапа от външния свят.

Няма как уважаеми читателю. Живеем в малка държава за титаничната ни страст да раждаме тайни и да ги покриваме старателно. Да правим пари по неясен начин. Да говорим с властта тайно и на четири очи. Да крием сексуалния си живот. Малка държава, а толкова много тайни, че покривалото на властта винаги излиза късо. Стане ли така и покривалото за властта също е окъсяло.

Все ще се намери кой да ти духне глухарчето.

За fortisimo.eu – 10.01.2011 – 16.01.2011 г. (снимки: etrud.blogspot.com и zonabg.info)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче Покривалото на властта

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414