Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част II

Е-мейл Печат ПДФ

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIВярно е, че разликите между мъжкия и женския мозък не са чак толкова големи. Но все пак съществуват такива и психиатърката д-р Лауан Бризендин от Университета на Калифорния в Сан Франциско ще ни ги разкрие.

5. Избягват агресията

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIКогато мъжете усетят проблем при тях се задейства „бий се или бягай”. При дамите положението е по-различно. При заплаха те минават в режим „изплъзни се или се сприятели”. Те са по-склонни да пренебрегват физическата разправа (стига да не е замесен алкохол) и да опитат с манипулация или дипломация.

При жените е закодирана самозащитата, което цели продължаване на рода. В миналото мъжете били отговорни само за разпръскването на семената, а жените трябвало да оцелеят по-дълго, че да могат да раждат повече деца.

Това, разбира се, не означава, че дамите не са агресивни. Често виждаме женски боеве по заведенията. Глобално погледнато агресията в нежния пол се канализира по друг начин. Те първо използват индиректни форми на конфронтация.

4. Възприемат по различен начин болката

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIИзследванията на активността в мозъка, направени през последните 10 години, показват, че жените реагират по различен начин на болка и страх. Определено женската нервна система е по-чувствителна.

Мозъкът свиква бързо с малките нива на болка и стрес, но изпитва трудности с по-големите количества. Това обяснява защо жените не се страхуват от коламаска, но пък са по-склонни да изпадат в депресивни състояния.

3. Мрази виковете, но ненавижда липсата на отговор

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIЖените са изградили свойството да четат по лицата. Затова един празен поглед или нежелание за контакт са в състояние да ги докара до по-голяма ярост – дори от бурен скандал. Още в детските години момичетата са склонни да досаждат на мама, за да получат обяснение за апатичното й отношение. Докато момчетата бързо губят интерес към въпроса „защо се прави на сърдита”.

2. Тя наистина притежава интуиция

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIМъжете често остават с впечатлението, че жените до тях могат да четат мисли. Но интуицията на дамите е по-скоро биологична предопределеност, отколкото мистична. От еволюционна гледна точка най-важното задължение на една жена е да запази децата си живи. Това означава, че трябва добре да разчита сигналите за глад, студ, болка… без да е нужна вербална комуникация (особено при бебетата). Това е и обяснението, защо жените се справят по-добре в тестове с четене на физиономии. Те усещат интонацията и движенията на самото тяло по-добре от мъжете.

Затова често предугаждат какво ще кажат/направят шефовете, съпрузите или децата им.

1. Всеки ден са различни

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част IIИ това се дължи на хормоналната атака, диктувана от месечния им цикъл. Този факт влияе на енергийните запаси, на чувствителността и външния им вид. 10 дни след началото на менструацията, жените започват да стават по-дръзки. Обличат се предизвикателно, защото нивата на естроген и тестостерон ги карат да търсят сексуални партньори. Седмица по-късно – заради прогестерона (нещо като природен валиум), те са по-склонни да живеят по-кротко. След още седем дни, дамите стават по-чувствителни и емоционално уязвими.

fortisimo.eu, снимки 

Виж още:
• Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част I
• Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част I

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част II

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414