Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Защо рисувам чаши

Е-мейл Печат ПДФ

Защо рисувам чашиЗдравейте, казвам се Наталия. Не се стеснявайте, заповядайте, влезте! Тъкмо съм сложила една тава с меденки в печката. Докато си поговорим – и ще станат!

За чашите питате... Ще ви разкажа. Преди време, когато за пръв път си направих свой дом- различен от всички онези домове, през които минава всяко момиче – на техните, на хазайката, на най-добрата си приятелка, докато си търси работа. Та в онзи първи мой дом нямах още нищо. Малко като в началото на света. И трябваше все отнякъде да тръгна. Реших да почна с чашите. Чашата е първото нещо, до което се докосваш в един дом. Първата ти среща с него. Дали ще си минал за едно бързо кафе или си на вечеря, чашата те посреща, запознава те с домакините, оставя първата следа и усещането дали искаш пак да се отбиеш. С чашата си казвате „Наздраве!” и се докосвате за пръв път.

Защо рисувам чаши

Купих си различни видове чаши – за вино, естествено, любимите ми, за бира, за всичко. Не обичам, когато човек се отнася нехайно – да ти сипе вино във водна чаша например. Особено що се отнася за виното - чашата е голяма част от насладата, но това е една друга тема... Та купих си аз всички чаши, които ми се сториха необходими, и ги подредих в шкафа. И ми се сториха някак скучни. Безцветни. По нищо не се отличаваха помежду си, освен по формата. То е така и с хората - различни сме всички с телата, косите си, но има нещо друго, което наистина ни отличава. Душата. И реших да вдъхна душа на моите чаши (този разказ все повече ми напомня за сътворението, но какво да се прави...).

Защо рисувам чаши

Проучих и разбрах, че има специални бои за стъкло. Купих си първо три цвята - червен за чашите за вино, и оранжев и кафяв за бирените чаши. И започнах. Нека всичко бъде в цвят! Беше много ново за мен, и неусетно се запалих. Така се случи, че точно тогава прекарвах повече време в къщи, и чашите започнаха да се случват една след друга... С всяка нова картина върху стъклото въображението ми се разпалваше все повече и повече. Не можех да повярвам колко много неща може да сътвори човек с малко стъкло и две- три боички. Когато сутрин ставах и поглеждах чашите, на сърцето ми ставаше топло и някак щастливо... Представях си край масата мои приятели, говорим си, смеем се, а чашите искрят и ни заливат с цветове.

Защо рисувам чаши

Така се роди моята афера с рисуваното стъкло, която заплашва да се превърне в дълготрайна връзка за цял живот. И както съветват астролозите, че когато попаднеш на идеалния за теб партньор, връзката ви вместо да се изчерпа, с времето се развива и обогатява, така и моите чаши през годините се променяха. Понякога искряха в червено и злато, друг път бяха по-бледи и преливни, но между тях се прокрадваше и някоя срамежлива бутилка, и така...

Защо рисувам чаши

Когато един ден моя приятелка ме помоли да й нарисувам нещо за подарък, изведнъж ми хрумна идеята, че бих могла да правя това не само за себе си, а и за другите... Бих могла да напълня с цветове живота на някой друг. Това бяха първите чаши, които направих за друг човек. Докато ги рисувах, си мислех, че има нещо много красиво в това, да знаеш, че подаръкът е направен специално за теб. Че някой е попитал за любимия ти цвят, за това какво обичаш да пиеш - вино, коняк или пина колада, че е разбрал дори каква е любимата ти песен и така си е създал представа за теб, която е претворил в стъкло и цветове. И понеже исках това да се знае, написах една лична картичка от мен към рожденика. Оттогава харесвам да рисувам повече за другите, отколкото за себе си. Харесва ми да си представям изражението, когато отворят кутията, изненадата, когато видят цветовете, първата глътка, която ще отпият. Помня как се радвах аз на първите си чаши и ми се иска и другите да се радват на своите, нарисувани от мен.

Защо рисувам чаши

А, меденките са вече готови!! Ето, още парят! Да ви сипя чаша чай или може би чаша вино? Какво предпочитате?

За fortisimo.eu – Наталия

АВТОБИОГРАФИЯ

Родена на 16 юни 1982 година в гр. Шумен. Завършва средното си образование в ПМГ „Нанчо Попович”. През 2000 г. е издадена стихосбирката й „21 синапени зърна”. През същата година е приета да учи Право в СУ „Климент Охридски”. Дипломира се през 2006 г. Към момента работи в известна адвокатска кантора и в свободното си време рисува и пише.

Защо рисувам чаши

Електронна поща: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Защо рисувам чаши

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414