Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Бойко, спешно „112”!

Е-мейл Печат ПДФ

Бойко, спешно „112”!Да си припомним какво е необходимо да знаем за спешните и аварийните ситуации в Европейския съюз. На първо време числото 112. Това е единният европейски телефон за спешни аварии.

Избира се без код от всички мобилни оператори и фиксирани мрежи. Дори може да бъде избран и от мобилен телефон със заключена клавиатура. Спешният номер спестява време. Едно повикване на 112 може да активира няколко служби за спешно реагиране. В системата 112 са включени полиция, пожарна безопасност и спасяване и гражданска защита, Спешна медицинска помощ, Планинската спасителна служба и Български червен кръст.

Бойко, спешно „112”!

От вчера лично премиерът Бойко Борисов ползва услугата на 112. Което недвусмислено показва, че управляващите са в аварийна ситуация, изискваща спешни действия. Процедурата 112 за властта спестява време и ангажира в рамките на 48 часа няколко институции, които действат при условията на спешност. В нея са включени Министерският съвет, Народното събрание и всеки един от 240-те народни представители. За да задействаш 112 за властта е необходимо, освен криза, и известна прагматичност. Разбира се, ако не си политик с романтичен уклон от типа на Филип Димитров. За да хванеш 112 от прагматична политическа гледна точка, не е зле да имаш списък с най-голямата парламентарна група и една по-малка, която те подкрепя безрезервно. Борисов има всичко това. Предани депутати от ГЕРБ и АТАКА, парламентарно мнозинство. Взема конституцията и с отработен от предишна месторабота рефлекс търси 112. В член 112 от нашия основен закон е регламентирана процедурата по вот на доверие към правителството от страна на парламента.

Спешно: 112!

Днес парламентът ще вдигне слушалката заради това, че българските тайни служби не си падат по това да я затварят, когато другите си говорят. Да задействаш обаче 112 при наличие на сигурно парламентарно мнозинство не е много ефективно – спрямо аварията, която трябва спешно да избегнеш.

Бойко, спешно „112”!

Според процедурата в първите 20 секунди операторите на телефон 112 са длъжни да се уверят, че не става дума за „фалшив сигнал“. Парламентът днес категорично ще разбере, че сигналът за авария на Борисов е фалшив.

Не, че няма пожар. Просто е на друг адрес.

Спешно: 112  

За fortisimo.eu – Иван Капралов (снимки: БГНЕС)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Бойко, спешно „112”!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414