Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Траектория на общуването

Е-мейл Печат ПДФ

Зазимих колата. Така, освен спестените пари за зимни гуми, получих и неочаквано прозрение. Не бях се замислял, че общуването ми с другите зависи от елементарния начин да се придвижвам в пространството.

Когато не шофираш в градски условия, имаш повече време да мислиш. Като стана дума за време пък се сетих, че това е другият определящ компонент, позициониращ съществото ни в света.

Общуването ни с околните е зависимо от пространството и времето. Всички сте чували за злата участ „да попаднеш в неподходящото време на неподходящото място“. Тази сентенция обаче идва от вътрешния ни стремеж винаги да сме на подходящото място в подходящото време. Винаги да общуваме с подходящите хора. С тези, с които можем да обменим мисли, да трампим идеи или просто топлина.

Понякога зацикляме. Движението ни във времето и пространството става скучно до степен, че и ние не го забелязваме. Движението и общуването преминават на автоматичен режим. Когато се преместих да живея в София бях убеден, че големият град и неговите безбройни възможности ще ми дадат богатството на общуването, от което се нуждая. Баща ми ме помоли просто да следя в кой момент движението ми от квартирата дo университета ще преминава по един и същ маршрут. Във втори курс вече осъзнавах, че минавам това разстояние автоматично. Ако не схващате това значи все още си мислите, че да живееш в София означава да ходиш на театър всяка вечер.

Общуването ни е подвластно на движението ни във времето и пространството. Това е малка част от нещата, които са подвластни на нас, а не на съдбата. Необходимо е само да стигнеш до това прозрение. Да анализираш сегашната си траектория на общуването и да я коригираш в подходяща посока. Ще откриеш, че други хора в точно определен час минават през онзи ъгъл, който характеризира вечерното ти прибиране от работа. Ще знаеш, че онази непозната всяка сутрин минава забързано на онзи светофар. След време може и да изпитвате нужда да не се разминавате като обикновени непознати. Дори се обзалагам, че след месец вече ще се поздравявате.

Просто избираш друга траектория на придвижването си във времето и пространството и стигаш до различна траектория на общуването.

Всеки може да си купи зимни гуми. Както и всеки може да промени траекторията на общуването.

За fortisimo.eu – Иван Капралов, снимка aa1car.com

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Траектория на общуването

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414