Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част II

Е-мейл Печат ПДФ

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IIВече прегледахме част от спецификите на мъжкото поведение. Обсъдихме техните чувства, способността им да се фокусират върху решенията и грозния навик да зяпат всяка жена на пътя.

Има обаче толкова много други скрити факти, с които работи мъжкият мозък. Ето още една порция от тях…

Кой е шефът?

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IIАко мъжете не са наясно с йерархията в работната си среда или в семейството – това със сигурност ще доведе до безпокойство и повишени нива на стрес. Ако обаче положението се изясни и господинът знае пред кого отговаря и на кого заповядва, количествата тестостерон бързо ще се редуцират и ще настъпи спокойствие. Ето защо йерархията е толкова важна в мъжките общества – като армията, например. Още на шест годишна възраст момчетата проявяват умение да се вписват в групи и да „водят” или „следват”, съдейки по важността на останалите играчи.

Тестостеронът е отговорен за единаците

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IIС възрастта мъжете започват да отделят повече внимание на взаимоотношенията, интересуват се повече от своите приятели и деца и започват да се вписват по-добре в екипната работа. Промяната се дължи на намаленото ниво на тестостерон. Ако през младите години на мъжкия индивид – възпроизводството е най-важно, то в последствие приоритет става запазването на общността и семейството. Научните изследвания доказват, че мъжете с по-високо ниво на тестостерон се справят по-добре в индивидуалните дисциплини – било те работни или спортни. Докато представителите на силния пол, които държат ниски нива на хормона, умеят да се справят в екип.

И бащите се променят по време на бременността

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IIЕстествено, в тях няма как да настъпят преки физиологични промени. Все пак не те са бременни, а жените им. Въпреки това се забелязва хормонално изменение, което ги кара да са по-грижовни. След осмия месец от бременността на половинките им, при мъжете се забелязва повишение на нивото на пролактин и падане на тестостерона.

Виновници за тази промяна са женските фермони, които невербално казват на господата – време е да бъдете бащи. Доказателствата за това твърдение са публикувани още през 2000 г. в сп. “Evolution and Human Behavior”.

Игрите на татко

Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част IIДецата, които играят редовно със своите бащи проявяват по-добра способност да учат, стават по-уверени и се справят по-лесно с живота. Добрата бащина връзка намалява и вероятността от рисково сексуално поведение.

От природна гледна точка „игрите с татко” са закодирани генетично, тъй като бащата иска да защити поколението си. Нетрябва да забравяме, че човешките наследници са най-беззащитните бебета в природното царство.

Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част I
Какво трябва да знаят мъжете за своите жени – част II
Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част I

fortisimo.eu, снимки progcream.blogspot.com

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Какво трябва да знаят жените за своите мъже – част II

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414