Фортисимо



От другата страна на Глухарчето

Е-мейл Печат ПДФ

От другата страна на ГлухарчетоИмахме един приятел, който още преди десет години твърдеше, че вестниците в България са интересни, но неправилно композирани. Според него дори обикновеното им обръщане доказва теорията му.

Примерно, започвате да ги четете от спорта към новината на деня. Отзад – напред си е друго.

Спомнихме си за тезата му в края на последната седмица когато темите в пресата са зациклили, като вече пускана веднъж плоча, произведена в „Балкантон“. Да подхванеш „жълтите“ отзад – напред наистина има някакъв смисъл. Заблуда, че светът има ня’акъв ред.

Пробвайте с нас от другата страна на Глухарчето.

От другата страна на ГлухарчетоНай-голямата българска звезда тази година естествено се казва Димитър Бербатов. От „ШОУ“ разбираме, че след последните страхотни седмици за нападателя на „Манчестър Юнайтед“, последният е поставил високи условия пред клуба за удължаването на договора си. Според източници на изданието Митко поискал заплата 150 000 паунда на седмица. „Ако това се случи той автоматично ще се превърне в най-скъпоплатения футболист в „Манчестър Юнайтед“, пише „ШОУ“. Ние пък се питаме: „Защо не?“. В крайна сметка според вестника преговорите са отложени за средата на месец април. Таблоидът „Уикенд“ също се е загрижил за парите на Бербатов. Според изданието Берба заедно с други звезди на острова били на прицела на данъчните служби в Англия по подозрение, че укривали данъци.

В тамошното НАП подозирали, че Бербатов ползва данъчни облекчения чрез регистрирани на негово име фиктивни фирми. „Редовна практика на Острова е освен трудовия си договор звездите да подписват и втори контракт, който е наричан имиджов.”, допълва още „Уикенд“.

Тези от „Галерия“, нали са все наопаки на всички не пишат нищо за Бербатов. Там обаче е подробно разгледана поредната драма в ЦСКА.

От другата страна на ГлухарчетоДучето почва разследване на „Титан”, пише вестника и допълва, че шефа на червените фенове настоявал да се разбере истинността на изнесената от Яне Янев информация за далавери между депутатката от ГЕРБ Искра Фидосиева и собствениците на фирмата. На съседната страница уважаваният от нас спортен журналист Крум Савов пуска поредния си добър коментар под заглавие: „След ЦСКА пълна лудница настана и в „Левски”. Така хем научаваш още за неразбориите при червените, хем се запознаваш с предстоящите такива при „сините“.

„Уикенд“ ни връща в историята с разказ за откраднатата първа купа на ЦСКА. Според текста на журналиста Пламен Пиндраков от „Меридиан Мач“ шампионската купа на ЦСКА от далечната 1948 година е открадната или се крие в някоя частна колекция. При всички случаи обаче, тази която днес е в музея на славата, е „несполучлив фалшификат“.

От другата страна на ГлухарчетоТи плащай на Коко Динев 350 бона за Де Карвальо!“, цитират собственика на „Левски“ Тодор Батков и разкриват подробност по актуалния скандал между собственика и техническия директор на клуба Георги Иванов – Гонзо. Тази история впрочем я има навсякъде. Нещо като другата, че Благой Георгиев и преоткритата му приятелка Христина ще се изнасят от България. Религиозният футболист не искал дъщеря му да расте в страна където може да налита на лоши неща и типове като него самия. От „ШОУ“ научаваме още, че „Наско Сираков стана шеф на „Ботев“ – Пловдив“, но предпочитаме да изчакаме преди да твърдим със сигурност, че тази информация е достоверна.

От другата страна на ГлухарчетоДа подхванеш „жълтите“ отзад – напред има смисъл. Въпросите за парите и властта разгледани през футбола всъщност са в основата на „жълтата“ новина от седмицата и съответно са завзели челото на „Галерия“. „Бойко нарежда на Ваньо Танов: Рита футбол с мен. Уреди го на Терминал 2!“ – пише на заглавната си страница вестника и разказва за последния записан телефонен разговор между премиера и шефа на митниците.

Вярно е, че ние партнираме на ГАЛФ. Все пак става дума за аматьорски футбол, но като четете за игрите на големите, може и да ви дойде някоя идея да уредите това онова с едно квартално мачле. Запишете се за участие в специалната секция на ГАЛФ в електронното ни списание fortisimo.eu.

fortisimo.eu – 24-30.01.2011 (снимки: mylot.com, bulfootball.com, sportni.bg, tefterche.org, bsport.bg)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче От другата страна на Глухарчето

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414