Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Атакуват с нова телефонна измама

Е-мейл Печат ПДФ

Атакуват с нова телефонна измамаЗа нов метод на телефонна измама ни сигнализира читател на fortisimo.eu. Мъжът пожела да остане анонимен, но разказа своята история.

„Сутринта в петък (28.01) получих обаждане от любезна жена, която ми съобщи, че съм спечелил 42-инчова плазма в игра на мобилния ми оператор. Обясни ми, че мога да получа пратката си или като отида до офиса им в София, или да си платя доставката, като купя ваучер за 60 лв. Дамата ми продиктува номер, на който да се обадя след като взема талона. Отидох до офиса на мобилния оператор и казах на един от консултантите, че искам ваучер за 60 лв. Той се изненада от размера на сумата и ме попита защо ми е толкова голям ваучер. Разказах му за обаждането, а момчето веднага ми съобщи, че такава игра няма и че става въпрос за поредната телефонна измама. Дори ме накара да пусна жалба към конкретния номер, който ми обеща плазмен телевизор. Благодаря на консултанта, който ме спря. Ако бях взел ваучер от някой павилион, щях да изгоря с 60 лв.”.

В редакцията на fortisimo.eu сме чували за фалшиви обаждания на „пострадали или задържани от полицията роднини”, за съмнителни бизнес оферти, но новият номер с наградата ни изненада. Не се поддавайте на подобни лъжи. Едва ли може да спечелите награда от игра, в която не сте участвали. А и ако обаждането бе от оператор, номерът, който ви търсеше, щеше да бъде сервизен – с три или четири цифри. Пък и коя голяма фирма ще ви кара да си плащате чрез покупка, за да получите подаръка си? Мислете критично!

Умната от fortisimo.eu

 

1 коментара

 1. Този номер с обажданията за талони от награди е доста по - стар отколкото модните напоследък измами с някакви злополуки с близки.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Атакуват с нова телефонна измама

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414