Фортисимо



Диков ли е “Виктор”?

Е-мейл Печат ПДФ

Диков ли е “Виктор”?Уважаеми читателю, тази седмица прозряхме нещо много важно. Жълтата преса у нас не е като в останалия свят. Нашите жълти вестници би следвало да се възприемат по-скоро като исторически хроники.

В случай, че търсиш нещо от близкото минало на обществения живот – просто си купувай редовно „Галерия”, „ШОУ” или „Уикенд”. Те в най-скоро време ще пуснат търсеното от теб агентурно досие. Отдавна стана ясно, че у нас всички по-изявени лица са сътрудничили на Държавна сигурност, а миналото на агентите пълни страниците на родната жълта преса.

Герой на тази рубрика от изминалата седмица е Сашо Диков. Прочетохме всичко, но пак се питаме: „Диков ли е „Виктор”?”.

От „Уикенд” разбираме че „Досието на Сашо Диков е унищожено?” – май, ако се съди по въпросителния знак в края на заглавието. Източници на вестника обаче разкриват, че спортният журналист бил привлечен към ДС по линия на контраразузнаването.

„Диков пишел доклади за идващи в България спортисти от капиталистически страни и надълго и нашироко донасял какво са си говорили чужденците с колегите си спортисти от България”. Това трудно можело да се докаже днес защото през 1990 г. „папката с доносите на Сашо Диков (както и кадровото му досие) изчезват от архива. Твърди се, че заслугата за това е на Спас Русев – кумец на заекващия журналист”. Източник на „Уикенд”  твърди, че шпионския прякор на Диков е „Виктор”. И така тръгва въпроса: „Диков ли е „Виктор”?”. Допълнителен аргумент на вестника е и обучението на Петя Дикова в Американския колеж в Лондон, което било заплащано от „фирма, за която има съмнения, че е от бизнес орбитата на кръгове на ДС”.

„ШОУ” изплясква твърдението за агентурното минало на Сашо Диков на първа страница. Подходът на вестника обаче е по-различен.Тук не става дума за добре информирани и неназовани източници. „Сашо Диков е сътрудник на ДС!” заявява в интервю за „ШОУ” лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Трескаво вървящи по следите на „Виктор”, изчетохме цялото интервю. Набълбукахме се с актуалните тези на Волен и останахме изумени как заглавието на интервюто се е родило от мимоходом споделено преживяване. „Видях задъхания сътрудник на ДС Сашо Диков, който един час прави защита на Хамстера”, разказва Сидеров докато разсъждава над днешните особености на общественото мнение и медиите в България. Това е. Как да разберем сега Диков ли е „Виктор”?

Невъзможно е да го научим от „Галерия”. Скандалите с флашките сближиха позициите на Патрашкова, Дачков и Диков. Така, че тук ще видим „Виктор” след като между тримата настъпи разрив. Казано иначе, Виктор няма да посети галерията скоро. Но, вие продължавайте да я купувате, защото разрив между този тип журналисти задължително ще настъпи. Кой знае, може точно в редакцията на „Галерия” да се крие копие от историята на „Виктор”.

Междувременно от „Галерия” ще научите състава на премиерския футболен отбор. Освен митничар – в елитната селекция рита „и чалга бос”, разкрива изданието.

Ама, Диков ли е „Виктор”?

fortisimo.eu – 31.01-06.02.2011 (снимка: razkritia.com)

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Диков ли е “Виктор”?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414