Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Абсолютно обичаме Мария!

Е-мейл Печат ПДФ

Снимка Стефан БалеевВ предаването „Абсолютно” Коко Паносиян разговаря с една от най-обичаните съвременни български певици. Мария Илиева е особено близка на шуменската публика, която още помни невероятния й концерт с местния симфоничен оркестър. Какво по-хубаво от това в предаване, което се нарича „Абсолютно”, да срещнеш абсолютен професионалист като Мария Илиева!

Коко Паносиян: Поканили сме една дама, която е родена на 1-ви декември. Датата, на която преди 15 години се роди и „Форте” радио. Тя е болярка, след това е станала софиянка, но вече има статута на световна звезда. Всъщност - това е едно момиче, което има най-красивата усмивка на света и се казва Мария Илиева. Здравей, Мария!

Мария Илиева: Здравей, Коко! Благодаря ти за това истински зареждащо представяне с истинска голяма усмивка!

Коко Паносиян: Как се чувстваш?

Мария Илиева: Много добре, въпреки че е много студено! Заредена съм с много емоции в студиото и прекрасни усещания от една СТЕРЕО СТАЯ!

Коко Паносиян: Може ли да влезем за малко в твоята СТЕРЕО СТАЯ? Искаме да я огледаме и да разберем какво се случва там?

Мария Илиева: Заповядайте! СТЕРЕО СТАЯ е много свиден проект. Започнах го с много мечти, ентусиазъм и идеята да представим млади таланти и да ги подпомогнем в тяхното развитие. С повече желание - всичко става, и първите им успехи са вече факт. В моята СТЕРЕО СТАЯ са Криста, Боян, Кнас и Мона, за която публиката все още не е чувала. Мона е най-малката звезда, но е със завидна музикална биография - солист на своята група „Нафталин”. Страхотна е! Скоро зрителите и слушателите ще могат да се насладят на нейния талант.

Коко Паносиян: Говориш с голяма любов за този проект и участниците в него. Обикновено младите срещат трудности и се оплакват, че никой не им помага. Но това струва пари, все пак! Така ли е?

Мария Илиева: Знаеш ли, аз съм много чиста в тази си мечта. Искам да направя своята СТЕРЕО СТАЯ. Да развия лейбъла и да дам път на талантливи млади хора. Затова комерсиалната страна на нещата в случая не е приоритет. Когато търговската страна е на първо място, изкуството изчезва. Дълбоко вярвам, че този момент в България ще премине скоро. Вярвам, че всичко това, което правим, ще има материално измерение във времето. То ще дойде, защото е направено специално. Чистотата на изкуството ще е това, което ще направи така, че да има възвръщаемост на инвестициите и тогава то ще е преди всичко изкуство.

Коко Паносиян: Звучиш много оптимистично...

Мария Илиева: Аз съм непоправим оптимист, защото съм зодия Стрелец. Както и вашето радио, което сигурно много хора харесват.

Коко Паносиян: Ти си музика отвсякъде - и в излъчване, и в емоция, и в глас! Представяш ли си да беше станала специалист в застрахователния бизнес или в Международните отношения (каквото си завършила)? Може би това ти дава предимство да бъдеш добър мениджър?

Мария Илиева: О, благодаря ти! Сигурно е така. Чисто физически - разликата в годините между мен и артистите от моята СТЕРЕО СТАЯ не е кой знае колко голяма. Имаме едни и същи вълнения на възрастта, но определящ е опитът. Аз имам опит. Затова често казвам в разговор с приятели за тях – „децата”.

Коко Паносиян: Ти си много емоционална. Сънуваш ли това, което ще ти се случи? Какво представлява Лунният сън?

Мария Илиева: Щастлива съм, че имах възможността във времето да работя с най-интересните и оригинални текстописци и композитори. Текстът на „Лунен сън” е на Галя от бившия дует „Каризма”. Тя има много красиви текстове, предоставени на млади български изпълнители.

Коко Паносиян: Знаеш ли кога се влюбих в теб като певица?

Мария Илиева: Колко мило, благодаря ти! Кога?

Коко Паносиян: Когато пя на сцената на Шуменския театър, заедно с филхармонията. Виждах само теб! Всичко това, което изпя там, беше жестоко.

Мария Илиева: Усещането да правя музика едновременно с толкова много хора, с такова познание и отношение към музиката, беше вълшебно. Славил Димитров беше направил аранжиментите и дирижира филхармонията тогава. Ние нямахме много време за подготовка. Това, което ни водеше всички обаче, беше огромното вълнение, че създаваме музика. Благодаря на прекрасната шуменска публика. Това беше първият ми такъв концерт и беше много важно за мен да усетя подкрепа. Оценката е стимул и вдъхновение да продължа напред.

Коко Паносиян: На финала на този разговор - искаш ли да поздравиш някого?

Мария Илиева: Поздравявам всички и се надявам да се видим скоро пак. Да пея на живо за вас. Пожелавам ви една хубава, пухкава, бяла, топла зима, с много обич и с много хора, които да ни прегръщат постоянно и да увеличават топлината. На себе си пожелавам да продължа работата си по албума. На „Форте” радио - силата на присъствието и влиянието ви да бъде „фортисимо”!

За fortisimo.eu в стерео стаята бе и Нели Русева
Снимка: Стефан Балеев

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Абсолютно обичаме Мария!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414