Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Религиозните шамари дисциплинират жената

Е-мейл Печат ПДФ

Докато по света и у нас се взимат строги мерки за превенцията на домашното насилие – в мюсюлманските страни се изнасят проповеди как трябва да се бият жените. В свещената книга на поредната религия на любовта са дадени инструкции как и кога да се превъзпитават физически дамите.

Та, според „Корана” една жена може да бъде бита само при едно условие. Ако откаже да легне със съпруга си. Производството на религиозно обременени бебета е по-важно от всичко. Но духовните учители отбелязват, че побоят бил последна мярка за дисциплиниране. Първо се започва с конско и заплахи. Ако те не свършат работа, тогава вече е позволено да се стига до удари с ръце или малки сопи.

Но нали религията е великодушна, поставя ограничения пред насилието. Първо, мъжът не трябва да наранява лицето на жена си, по нареждане на Мохамед. В тази връзка къртенето на зъби и синенето на очите е строго забранено. Второ, не бива да я налага ако тя се храни или пие вода. Трето, по време на боя не бива жената да бъде кълната и ругана (но да се заплашва - може)! Четири, ударите не могат да са повече от десет. Пет, мъжът не бива да чупи костите на жена си, нито да й образува рани. Шест, той не трябва да си вдига ръцете на високо. Замахването се извършва на нивото на гърдите.

Въобще обаче не се заблуждавайте, че с бой мюсюлманите малтретират жените си. Те им оказват чест с наказанието „побой”. Познайте в чие име… на Аллах. Жената се нуждае от дисциплина. Регламентираният бой е чест за нея.

Не си мислете, че това са камъни в градината на мюсюлманите. Да не би Библията да е лишена от инструкции за насилие. Религиозният побой е поредният камък в градината на „здравомислещото” ни общество, което вярва в суеверия и в наложени модели на контрол и омраза. Да им е честито на всички вярващи. Защото в мюсюлманския свят религията не е право на избор, напротив, отричането от нея и до ден днешен се наказва със смърт. В тази връзка побоят е наистина доста мирна санкция срещу липса на желание за секс.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Религиозните шамари дисциплинират жената

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414