Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Пари за нищо

Е-мейл Печат ПДФ

altПари ли са 20 лева, или не са? Задавах си този въпрос от сутринта, с идеята дали ще ми стигнат до заплата. На обяд вече знаех, че дори и да са пари - не стават за нищо. Във време на Световна финансова криза и официално обявена грипна епидемия се пробвах да си купя два геврека от онзи павилион до градската поликлиника.

Извадих двадесетолевката и разбрах, че няма как да стане сделката. Сещате се – „Нямам да ви върна!” Без да се изненадвам, тръгвам към съседния павилион - с идеята да си купя вестник, за да докарам банкнотата до пари, годни за гевреци. Избрах си три печатни издания, докато старателно пропъждах от главата си мисълта, че все още има някаква полза от пресата. Подадох двадесетолевката и стигнах до същото. Сещате се – „Нямам да ви върна!”

Реших, че е най-добре да се прибирам. Накъде така с тези мои пари, дето очевидно не стават за нищо?! Скочих в първото такси. Шофьорът май беше пийнал. Ужас! Пристигаме. Ура!

Подавам двадесетолевката и се започва: „Абе, момиче, откъде да имам да ти върна от 20 лева в 10 часа сутринта? Защо не каза, че нямаш пари?” И тръгваме заедно да харчим моите пари. По пътя разменяме още няколко остри реплики по темата за нахалството да пробутвам двадесетолевка. Влизаме в бакалията. Решавам да си купя мляко, за да увелича шанса да развалим проклетата банкнота.

Не стана! Сещате се – „Нямам да ви върна!” Засрамих се и поисках два лева на заем от продавачката, като оставих в залог личната си карта. Платих на таксито и се прибрах пеша у дома. Взех дребни и веднага отидох да си погася заема.

Отново у дома. Не съм закусвала, нямам вестници, намръзнах по улиците и останах с моите 20 лв. Пари за нищо в един беден свят, обхванат от финансова криза и грипна епидемия.

За fortisimo.eu Силвия Терзиева

 

1 коментара

 1. Оставянето или примането в залог на лична карта е престъпление! След като толкова лесно си оставяме личните документи за глупости, защо се впрягаме когато ни ги поискат в библиотеката, например???

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Пари за нищо

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414