Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Приключи експериментът „Джетлаг”

Е-мейл Печат ПДФ

altВреме е да обобщим резултатите от експеримента „Джетлаг”. Проектът на fortisimo.eu стартира на 15-ти октомври, когато ви информирахме за първия шуменец, който планира обиколка на три континента в рамките на 10 дни.

Имахме уникална възможност да преценим състоянието, в което изпада човешкият организъм при продължителен самолетен полет, преминаващ през различни часови пояси. Науката го е нарекла „джетлаг”.

Както вече добре знаете - основен участник в този експеримент бе кметът на Шумен Красимир Костов. За периода от 19.октомври до 1.ноември, той успешно премина по маршрута България – Китай – България – Южна Корея – Сингапур – Австралия – Шри Ланка – България. Най-тежката отсечка в обиколката остави във въздуха именития ни съгражданин за цели 70 часа.

„Преживяването наистина не е комфортно, но мисля, че го понесох добре”, сподели Костов. По наша информация участникът в екстремното преживяване не е бил лишен от нищо. Редовно хранене, достатъчни количества вода и безалкохолни и отбрана публика, сред която президентът на Републиката Георги Първанов и министрите Трайчо Трайков и Вежди Рашидов.

alt

Някои твърдят, че българският културен министър бил толкова вдъхновен от опита, че обмислял стратегия за изместването на мита за „летящия Холандец” с модерен български вариант - „хвърковатия кмет”.

Държим да подчертаем, че до публикуването на тази статия не се намериха източници, потвърждаващи последната информация. Със сигурност можем да твърдим обаче, че не състоянието „Джетлаг”, а липсата на тютюн са се оказали по-големият проблем в експеримента.

Забраната за употребата на цигари на борда на самолета и всички преминати летища е предизвикателството, което всъщност доведе до дискомфорт участника в този експеримент. От друга страна - точно опитът да навакса тютюневия глад е предоставил уникалната възможност за Красимир Костов да предизвика завист в членовете на българската делегация.

Допушвайки последната разрешена цигара на път за дома, до шуменския кмет тупнал голям кокосов орех. Приемайки го като знак за плодоносното си участие в това пътуване, Костов прибрал екзотичния плод и накарал другите да съжаляват за пропуснатата възможност.

alt

От вниманието на медиите в Канбера очевидно е убягнал интересът на българите към опосумите, щъкащи из фоайето в хотела, както и грижата на нашите за перна́тите.

За съжаление - ние също не успяхме да се сдобием със снимка на българите, хранещи папагали със захар, посипана по ръката.

За fortisimo.eu - Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Приключи експериментът „Джетлаг”

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414