Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Фейсбук изгони монахиня и даде име на египетско бебе

Е-мейл Печат ПДФ

Фейсбук изгони монахиня и даде име на египетско бебеЗа поредния сблъсък между църквата и технологиите разказва вестник Telegraph. В нова жертва на тази вековна война се превръща монахинята Мария Хесус Галан. Отшелничката живее 35 години в манастира Санто Доминго ел Реал в Испания и е имала съвсем малък контакт със света извън стените на духовната крепост.

Преди цяло десетилетие обаче религиозният комплекс се сдобива с компютър. Машината се превръща в основно хоби на сестра Мария. Тя стига доста напред в електронната си грамотност. Дигитализира архива на испанския манастир и борави с електронното банкиране на ордена. Така техниката помага за по-строгото отшелничество на христовите невести.

Сестра Мария дори получава награда от правителството за своите интернет инициативи, което пък бързо увеличава нейните приятели във Фейсбук. Естествено, монахинята не изпуска възможността да разпространи божието слово и в социалната мрежа. Дамата общувала активно с около 500 виртуални приятели. Заниманията й във Фейсбук обаче се оказали трън в очите на другите монахини. Религиозните фанатички стигнали до заключението, че дейностите на интернет монахинята „превръщат живота им в ад”. Така сестра Мария Хесус Галан се оказва изхвърлена от ордена си.

Фейсбук изгони монахиня и даде име на египетско бебе

Сега прокудената жена е принудена да живее при майка си. За сметка на това вече листата й с приятели е набъбнала до над 5 000 души, повечето от които изразяват искрена загриженост.

Фейсбук изгони монахиня и даде име на египетско бебеС доста по-щастлив край е следващата египетска история. В революцията, която доведе до свалянето на Мубарак от власт, голяма роля изиграха социалните сайтове. За да отбележи приносът на Социалната мрежа в гражданския бунт, млад татко кръсти първородната си дъщеря Фейсбук. Името на родителя е Джамал Ибрахим, а момиченцето му по документи се казва Фейсбук Джамал Ибрахим. Вестник „Ал-Ахрам”, отбелязва, че малката Фейсбук е донесла голяма радост на семейството си, което подкрепило бунтовническото движение.

Аз се чудя само няма ли да се намери някоя майка, която да реши да кръсти момченцето си Скайп?

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Фейсбук изгони монахиня и даде име на египетско бебе

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414