ФортисимоЦари тотално невежество по СПИН темата

Е-мейл Печат ПДФ

Цари тотално невежество по СПИН тематаКазват, че живеем в ерата на информационното общество. Познанието е около нас. Google знае всичко, а книжарниците са пълни с литература, касаеща всяка сфера на живота ни. Точно тези факти правят резултатите от английското проучване на Националния фонд против СПИН толкова скандални.

Оказва се, че само 3-ма от всеки 10 анкетирани могат да разпознаят най-рисковите ситуации, в които се предава ХИВ вирусът. Можете ли да си представите, че 20% от участниците в представителната извадка са заявили, че сексът, който правят без презерватив, не е рисково поведение. Нещо повече, 8% от англичаните са на мнение, че не могат да се заразят от чумата на XX век дори и да не използват кондоми. Това е най-категоричният и невеж отговор. 10% от анкетираните заявяват, че предаване на слюнка може да доведе до зараза (всъщност трябва да се разменят 2 литра слюнка, за да има някакъв шанс от прихващане на инфекцията), докато само 45% знаят, че използването на една и съща игла може да доведе до това неприятно развитие.

Скандалната цифра от 70% от анкетираните вярват, че всеки заразен живее не повече от 3 години. А 47% са убедени, че инфектирана майка ражда инфектирано дете.

И след цялото това невежество – едва 17% от англичаните са си признали, че имат нужда от още информация по темата СПИН.

В проучването са взели участие 3 хиляди англичани, на възраст над 16 г. И въпреки милионите, отпуснати за социални кампании, данните от 2010-та показват значително понижаване в сексуалната култура на острова с около 11%.

Не се заблуждавам, че положението в България ще е по-розово. Информацията е около нас, но кой се сеща да прочете от достоверен източник, какви са начините да предпазиш себе си и другите?

Невежите хора не трябва да правят секс. Интимността е потребност и развлечение, но и отговорност.

За fortisimo.eu – Симо

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Сексът и градът

  Популярно от Сексът и градът

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Сексът, градът и още нещо

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Сексът, градът и още нещо Сексът и градът Цари тотално невежество по СПИН темата

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414