Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Металурзи, не металисти

Е-мейл Печат ПДФ

Много младежи едва тези дни откриха разликата между металурзите и металистите. Причината е, че сборното определение за почитателите на „твърдата“ музика е много по-популярно от професията - „металург“.

„През последните 20 години тази професия не е в центъра на общественото внимание и отсъства от публичното пространство“, споделя за fortisimo.eu Иван Динев, отговорник за връзките с инвеститорите в „Алкомет“ АД.

„В България има eдна силна група  металургични предприятия с респектиращи успехи на националния и чуждия пазар. Те са ценени високо и от българските, и от международните партньори и конкуренти“, добавя още Динев и настоява обществото да отдаде заслуженото признание на металурзите. Днес е техният професионален празник - Денят на металурга!

fortisimo.eu

И ние го разбрахме сега. Едва когато получихме поканата от собствениците на „Алкомет“ АД да присъстваме на тържественото отбелязване на празника в административната сграда на завода, днес от 12,30 часа. Всъщност -  обществеността винаги е уважавала работещите в това предприятие. Една от перлите в някогашната социалистическа икономика успя да намери пътя си в новите условия. Тази година тя отбелязва десетата си годишнина като частна компания, ръководена от Фикрет Индже.

fortisimo.eu
Може и да не сме ги наричали металурзи, но работещите в „Алкомет“ винаги са се ползвали с общественото внимание.

Било то като един от най-големите трудови колективи в областта, или като професионалисти, произвеждащи специфична продукция. Днешният собственик на „Алкомет“ Фикрет Индже демонстрира нов подход и постепенно спечели уважението на обществеността. Социалната програма на днешните собственици често изглежда по-щедра и умна дори от онази, в уж славните социалистически времена.

fortisimo.eu
Политиката на модернизиране на производството, намаляването на разходите за енергия и модерното корпоративно управление превръщат шуменските металурзи в особен случай. В една от най-кризисните години за световната икономика, „Алкомет“ отчита добра кондиция и дори печалба. Така че – може да не сте виждали на живо истински металист, но днес със сигурност ще се сетите за истинските металурзи.

Защото те са ни роднини, съседи, приятели, партньори. Те са неизменна част от шуменската общественост. Оказа се, че ние дори познаваме металисти–металурзи, но не всички са такива. За да зарадват работещите в завода, от ръководството обмисляли да поканят популярните поп-фолк изпълнители Преслава и Коцето, научи fortisimo.eu.

fortisimo.eu

Дали точно те, или други ще забавляват металурзите тази вечер – предстои да разберем. Но пък вече знаем, че ще си отбележим този празник в календара за догодина.
Честито от екипа на fortisimo.eu

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Металурзи, не металисти

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414