ФортисимоКрасимир Аврамов: Българите започват да разбират какво е „Евровизия”

Е-мейл Печат ПДФ

Красимир Аврамов: Българите започват да разбират какво е „Евровизия”Няма да го представям дълго. Някои го наричат „Човекът-глас”, той нарича себе си космополит. Аз го усетих като всеки творец – чувствителен, вярващ, звезден и земен.

Краси Аврамов е музикант, успял да сбъдне американската си мечта, но дали е успял да сбъдне българската?! За най-важните неща в живота на всеки един човек – разговаряме с него откровено, без пози и без условности!

Нели Русева: Много години си живял в Америка, разкажи как реши да заминеш?

Краси Аврамов: По онова време, когато взех това решение, бях достигнал върха на кариерата си тук в България и, разбира се, като всеки един човек с големи цели и амбиции, родината ни вече не ми стигаше. Исках да бъда известен по цял свят, исках хората по земното кълбо да говорят за мен. А къде другаде можех да го постигна, ако не в страната на мечтите? Така за първи път прекосих океана и започнах да градя себе си в Щатите.

Нели Русева: Какво от Америка никога няма да забравиш?

Краси Аврамов: Отношението на хората, техният манталитет! Българите често си мислят, че американците лицемерничат, и че всъщност не са толкова любезни и мили както ги виждат по филмите, но грешат. Това там е въпрос на добро възпитание и веднъж преживял Америка, трудно я забравяш и често след това правиш сравнения между тук и там.

Нели Русева: Кога ще ги стигнем американците?

Краси Аврамов: Нека първо да отбележа, че всички сме хора, всички носим в себе си едно и също, но някой от нас решават да го развият, а други просто отказват. Това дали ще ги стигнем зависи от нас, от нашите постъпки и действия. Не е нещо невъзможно, но дали ще наложим собствената си воля, за да го осъществим, това е друг въпрос.

Нели Русева: Познаваш много звезди, холивудски имам предвид, коя от тях те впечатли най-много?

Краси Аврамов: Мисля, че всички, малко или много са ме впечатлили по свой си начин. Брад Пит, Мила Йовович, Лиса Мари Пресли, Джейк Гиленхал, Джесика Симсън, Майкъл Вартан и много други имена, с които се познавам могат да впечатлят само с присъствието си. Все пак това е част от холивудския блясък. Но ако трябва да съм честен, с поведението си най-много ме изненада Дженифър Гарнър, която срещнах на снимачната площадка на "Наричана още". Трябваше да се снимам в един от епизодите на сериала, чието действие се развиваше (уж) в България. Дженифър бе изключително земна и непринудена, често по време на почивките между сцените или хранейки се, с нея сме си разказвали шеги и сме се смели до полуда. Тогава разбрах, че да запазиш себе си, въпреки всичко, е нещо достойно за възхищение.

Нели Русева: Защо се върна в България?

Краси Аврамов: Не съм се върнал окончателно. Налага ми се постоянно да пътувам от едното на другото място.

Нели Русева: Вече много са те питали, но те моля – разкажи твоята истина за Евровизия?

Краси Аврамов: Истината за това какво се случи, съвсем скоро излиза в моя роман – "Между два свята". Вътре не е спестена нито една случка около този музикален форум и в същото време книгата разкрива и живота ми зад граница, като от близо проследява значимите за мен събития. Очаквайте "Между два свята" през месец март.

Красимир Аврамов: Българите започват да разбират какво е „Евровизия”

Нели Русева: Обиден ли си, огорчен ли си от всички скандали около конкурса? Или вече си простил?

Краси Аврамов: Бил съм и обиден, и огорчен, и наскърбен, но това остава в миналото. Най-големият акт на сърцето е прошката, това съм го разбрал отдавна, а ако съм научил нещо от престоя си в Америка, то това е да не бъда агресивен или озлобен. Така че каквото станало – станало. Какъв е смисълът да страдаме и да живеем в миналото, когато бъдещето предстои?

Нели Русева: Кой те откри за музиката?

Краси Аврамов: Заслугите за това мога да препиша на майка ми, която беше народна певица. Още когато бях малко дете, тя ме вземаше със себе си по турнета и ме караше да пея с нея на сцената. Тя ме научи, че чрез музиката човек може да изрази себе си, че музиката е език, достъпен за всички, независимо от коя раса си или коя вяра изповядваш. Песента може да изрази чувства, да разкаже истории, дори да направи хората по-добри. Когато думите не стигат, музиката е най-добрата изповед. Никога няма да забравя това на което ме научи майка ми и винаги ще й бъда благодарен.

Нели Русева: Помня твоя първи албум, имаме го в нашето радио и помня, че когато за пръв път чух как пееш бях много впечатлена! Как направи първия си албум?

Краси Аврамов: "Silent voices" е моето първо "бебе" – продукт на неуморна работа, изключително много труд и разбира се на солидна доза любов. Гордея се с това което аз и целия ми екип направихме тогава и съм благодарен, че успях да работя с хора които вярваха в мен и желаеха осъществяването на албума не по-малко мен самия.

Нели Русева: Над какво работиш сега, да очакваме ли нови песни, албум?

Краси Аврамов: Съвсем скоро, заедно с книгата (за която вече споменах ), излиза и новата ми песен – "Пустинен океан". Тя е балада на български език, с ориенталско звучене и е нещо ново за мен. Записана е заедно с варненския симфоничен оркестър, музиката е на Стоян Стоянов, а текстът на Емилия Марянска.

Нели Русева: Краси, имаш ли приятели сред българските музиканти?

Краси Аврамов: Да, имам. Силвия и Теди Кацарови, Етиен Леви, Васко Петров, Васил Найденов, Ивелина Балчева, както и Орлин Горанов, са едни от тези мои приятели-колеги. Макар и цялата злоба, която се изсипа върху плещите ми преди три години, тези хора останаха с мен и винаги ме защитаваха. Искрено им благодаря, за това което направиха тогава.

Нели Русева: Как ти изглеждаше конкурса Евровизия тази година, българските парчета имам предвид? Какво мислиш за песента на Поли Генова - "На инат"? Смяташ ли че има някакви шансове Европа да я хареса?

Краси Аврамов: Тази година не съм гледал избора на българска песен за "Евровизия", тъй като бях изцяло погълнат от работа около книгата ми. Така че нямам наблюдения над творбите на изпълнителите и тяхното представяне. Колкото до това дали българска песен ще се хареса на Европа, колкото е възможно – толкова и не е. Но това няма никакво значение. По-важното в случая е в коя гео-политическа група ще попаднем. Преди известно време, когато казвах именно това, много хора бяха срещу мен, мислейки си, че всичко което е нужно, за да стигнеш до добро класиране, е просто да имаш хубава песен. Обаче след поредното явяване на България на "Евровизия", като че ли хората започнаха да разбират, че са грешили. Най-важното е страната ни да се представи достойно, жалкото е че хората го разбраха чак две години след като се помъчих да го обясня. Но по-добре късно от колкото никога, нали така?

Следва продължение…

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

3 коментара

 1. Аз харесвам Краси Аврамов и никога не съм се съмнявала в него. На времето точно медиите го нарекоха човека-глас, а когато бе избран за Евровизия, завистта и злобата в много хора, предимно тези от музикалния бранш се обърнаха срещу него и те са виновни Краси да не спечели Евровизия. За жалост българския народ ще си остане предател спрямо своите. Поли Генова, Данчо от Сигнал избълваха толкова много помия по всички медии върху името Краси Аврамов, затова съм повече от убедена , че всеки от тях ще си получи заслуженото. Народа казва, че има възмездие, а закона във физиката - на всяко действие има равно на него противодействие! Аз казвам, че в природата цари равновесие! Пожелавам успех на Краси, убедена съм, че и самият той е извлякъл поука от Евровизия!
 2. Краси, това е истината, а ти си истински за пореден път! Малко са хората, които вярват в ценностите, преобладаващи са тези, които предпочитат да злобеят - и по-лесно, и по-евтино. Ти със сигурност не си човек, който се дава, нито предава лесно, така че оттук нататък - само успехи и само напред. А за книгата - нали знаеш - ще чакам да ми я надпишеш :)
 3. Това е един наистина здраво мислещ и стъпил на земята човек, който знае какво иска, знае кой е и до къде е стигнал и все пак продължава да бъде истински, да бъде себе си. Интервюто е много поучително и кара човек да разсъди над някой неща. Искам да прочета и остатъка, тъй като видях, че следва продължение. Браво Краси, възхищавам ти се и цялото ми семейство вярва в теб! P/S: Ако повечето жители на нашата родина мислеха по този начин, определено нямаше да сме затънали до шия в калта и помията, в които се намираме. Още веднъж БРАВО! :) (clap)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Интервю

Популярно от Интервю

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

Още от Интервю

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates

Още от Това е лично

You are here: Home Интервю БГ Музика Красимир Аврамов: Българите започват да разбират какво е „Евровизия”

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414