Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Когато синовете започват да убиват родителите си, а родителите децата си...

Е-мейл Печат ПДФ

Когато синовете започват да убиват родителите си, а родителите децата си...И ако и тогава обществото вижда в това само сензацията или разчита явлението като „личен проблем”, тогава определено трябва да се лекува обществената чувствителност и осъзнатост.

Ако домовете ни са се превърнали във врящ казан, пълен с агресия, събрал неудовлетвореността ни, ако детето ни расте в енергията на взаимната ненавист, озлобление, сляпо насилие... какви могат да бъдат очакванията ни за бъдещето на това общество? Децата, които живеят в подобна атмосфера, познават тези модели на съжителство, тези средства за решаване на междуличностни конфликти и тези начини за справяне със стреса. И после се чудим на взрива от детска престъпност.

Юношите имат по-ниска степен на самоконтрол, ниска устойчивост към безсилието, негативна самооценка (която възрастните подкрепят усърдно), враждебна интерпретация на социалната ситуация, която задружно утвърждаваме, преобърната представа за ценности, скала, където успехът на всяка цена е на върха, а невидими в подножието са „аутсайдерите” – Солидарност, Съчувствие, Милост, Толерантност, Обич.

Да отворим съзнанието и чувствителността си към укривания и за това още повече ескалиращ проблем за насилието у дома. Проблем с пагубни за обществото последици. Това е призивът на ЦентърСподеленост”, сдружение на психолози, лекари, педагози, социални работници и хора на изкуството.

Нашата благотворителна кампания „Дом без насилие за нашите деца” продължава с група за семейни констелации (вид фамилна терапия). На 4 март от 17 до 19 часа каним всички заинтересовани на среща разясняваща характера на този тип терапия. Тя ще се проведе в Шумен, Хоспис на милостивия християнин (зад хотел „Шумен”). На 5, 6 март ще се работи с терапевтична група по проблеми на взаимоотношенията в семейството, стереотипите на насилническите модели на съжителство.

Агресията и насилието помрачават и парализират живота ни. Заедно и умно да се противопоставим на този стил на „оцеляване”.

Виж още: Изкуството на малките съзидателни крачки към доброто

За fortisimo.eu – Румяна Симеонова

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Когато синовете започват да убиват родителите си, а родителите децата си...

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414