Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Децата пристрастени към порното, родителите са света вода ненапита

Е-мейл Печат ПДФ

Децата пристрастени към порното, родителите са света вода ненапитаВече знаете колко много обичам поръчковите проучвания. Сега BitDefender, награждавана програма за интернет защита, е платила за изследване, което трябва да докаже един всеизвестен факт. А той е, че масово децата гледат порнографски материали в мрежата.

А защо трябва да се стигне до това заключение статистически? Нужно е да се даде разумен довод на родителите да купят софтуера им за контрол на съдържанието – BitDefender’s Internet Security 2011. И понеже ще е много брутално ако децата сами признаят за виртуалните си пакости, въпросите са насочени към техните родители. Точно 95% от анкетираните възрастни признават, че са хващали наследниците си да зяпат голотии в мрежата. Особено по време на писане на домашни работи, когато неприличните предложения изскачали заедно с темите по физика и биология (например). Ето, виждате ли? Интернет помага в обучението на хлапетата, но редом с полезната информация „случайно” излиза и порнографска. Така че, за да не повредите мъниците сексуално – защитете ги с нашата програма.

Според BitDefender децата целенасочено почват да търсят сексуално съдържание след 11-та си година. Ето тук, ще повярвам на изследването, просто защото данните звучат логично.

Иначе в анкетата са взели участие 1 570 родители от 5 различни държави (не са посочени обаче кои).

Но, да се върнем към поръчковите резултати. Можете ли да си представите, че 97% от възрастните са инсталирали програма за родителски контрол на компютрите на децата им? Всъщност голям процент от родителите по-скоро биха попитали „Инста… какво?”. Да ме прощава масовият потребител, но той в голяма степен не знае как да си инсталира Skype, какво остава за програма, ограничаваща съдържание. Не, че има особена разлика.

Децата пристрастени към порното, родителите са света вода ненапитаВнушението тук обаче е друго. Всички използват такава програма, така че и ти трябва да го направиш. Но пък видите ли, 12% от децата успели да отключат или деинсталират ограничаващата програма. Сигурно защото не е произведена от BitDefender.

Ако обаче извадим тези 12% от общите 97% на съобразителните родители, сумата не е равна на 95%. А уж толкова са хлапетата, които са заловени да ровят из порно сайтове. Или може би инсталацията на софтуера е станала след засечката на мама и татко? Както и да е, логиката леко се губи. А с нея и достоверността на анкетата.

Ако всички тези цифри и примери не накарат родителите да предприемат мерки, то в края на проучването BitDefender завършва така: „По-важно е от всякога да се вземат мерки в защитата на децата от достъпа им до сексуално съдържание, което намират в Интернет”. Кратко и ясно!

Това не е краят на веселите резултати от „сериозното проучване” на BitDefender. Оказва се, че едва ли не всяко дете рови из мрежата, за да гледа порно, но родителите са света вода ненапита. Едва 62% от тях са търсили подобно съдържание. И то само по два пъти на месец. Да, бе! Skype не знаят как да си инсталират, но да напишат в Google – "free sеx"… се сещат. Сигурен съм! ;)

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Децата пристрастени към порното, родителите са света вода ненапита

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414