Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Какво е животът?

Е-мейл Печат ПДФ

Какво е животът?Странно нещо е животът… Необясним, непредсказуем, недодялан, неразгадаем, несправедлив… От известно време моята обратна връзка за текстовете, които пиша и предлагам за размисъл на другите, е че са депресиращи и тъжни.

Ами такива са, защото това усещам аз. Съжалявам, че развалям радостта на щастливите и доволните от живота си, в къщата си, и в държавата си.

През уикенда имах план да отида и да гледам една група, рок банда, която не свири всеки ден и във всяка кръчма в нашия град. Добре, обаче бях неорганизирана и несъобразителна, не запазих места. Така и не видях участието на бандата. И без това бяхме навън, решихме да влезем в първото заведение, което работи в нашия град. Да не мислите, че са много?! Десетият град на България няма кой знае какъв голям избор що се отнася до хубави заведения. От едно, в друго, в трето – неработещи имам предвид, накрая се озовахме в една доста весела кръчма. Пълна с хора, които не са случайно там. Те имат повод, банкети с различни поводи. Както отива на ресторант като този, имаше си и оркестър. За способностите на оркестъра нищо не бих могла да кажа, кадърни музиканти, които са дошли да си изкарат хляба и които свириха за настроението на гостите наистина много професионално. Каква ирония, помислих си, как се променят нещата в живота ни. Излязох, за да гледам рок група и да куфея, а изведнъж се оказах в кръчма, в която се свиреше всичко друго – само не твърда музика.

Няма значение, казах си и това е животът! Кога друг път ще се наканя да дойда точно тук и да видя как се забавляват хора, които харесват друга музика. Добре че една огромна група от клиентите бяха от някакъв ансамбъл за народни песни и танци (умишлено няма да казвам кой), та се виеха хора. Защото имаше и други, които направо изпадаха в екстаз при първите акорди на кючеците. Как танцуваха само една групичка спортистки (какви и това няма да спомена умишлено), малки, тийнейджърки, лелеееее... Само се надявам и в спорта да са толкова добри. Изглеждаха закърмени с попфолк ритмите и невероятно добре владееха гюбеците. Носеха си специални аксесоари за връзване на кръста и скачаха по столовете, за да покажат колко свещен е този танц. Нямам нищо против хората да се забавляват, но честно да призная, това беше пошло и грозно.

През цялото време бях там, но исках да бъда на друго място, и си мислех че изпускам нещо.

Кръчма като кръчма, ще си кажат повечето от вас, това е нашият град, а май че това е и България. Единственият вариант да си прекараш така, както ти искаш, е да си останеш в къщи, и ако някой съсед не реши, че обичаш чалга и не те „черпи” цяла вечер… От този ресторант, решихме да отидем за малко в някой нощен клуб и да сменим музиката. Избрахме един, за който знаем, че има „нормална” музика. Отдъхнали си за малко, сядаме, поръчваме си питиетата, радваме се на техното. Едно парче, второ парче, DJ-ят все повече и повече се вдъхновява, повишава децибелите, трето парче и ето… дългоочакваната чалга. Клиентите как се вдъхновиха, не знаете… как скочиха, сякаш ще танцуват за последно… Тръгнахме си най-после и за пореден път си обещах, че такива глупости не са за мен.

В другата кръчма, рок бандата е забивала твърдите парчета и вероятно купонът е бил на макс и също като за последно. За някого… Едно момче свири за последно тази вечер. По ирония на съдбата си отива с музика, като свири за другите. Някои неща завинаги ще останат неразгадани за нас, някои въпроси завинаги няма да ни дават мира.

През цялото време имах чувството, че изпускам нещо, а всъщност това момче е изпуснало живота си в тази нощ… Този живот – необясним, непредсказуем, недодялан, неразгадаем, несправедлив… Ще продължаваме да се питаме какво е животът…

Свири своята любима музика там горе, сред звездите, Влади!

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: latinadanza.com)

 

2 коментара

 1. Не само са депресиращи и тъжни текстовете ти, Нели, ами и не казват нищо! Виждаш ли връзка между заглавието, одисеята ти в търсене на заведение, чалга забавленията, на които се дивиш твърде вяло и имитативно, в повече от 2/3 обема на текста и напъните да кажеш/ неясно - като новина или като последно сбогом/нещо за момчето от рок бандата, което си е отишло? Както за този живот, така и за този текст можем да кажем-"необясним, непредсказуем, недодялан, неразгадаем, несправедлив…"
 2. Той ли си, Тя ли си, или си То, анонимните нямат род, със сигурност нямат и други неща. Не казват нищо текстовете ми за онези, които нито чуват, нито виждат, нито могат да четат:))) Щом си решилО да коментираш, нещо все пак те е развълнувало:)))

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Какво е животът?

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414