Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Харесваш ли се и ти?

Е-мейл Печат ПДФ

Харесваш ли се и ти?Семейство като семейство. Дом като дом. Живот, достатъчен да го определиш като „щастлив”. Сега се чувствам силна и можеща. Или в сравнение с връстниците си и тези с по няколко години повечко от мен.

Мои близки приятели веднага ще се сетят как с щастлива усмивка (и прикрита доза скромност) влизам и казвам „Аз се харесвам!”.

Винаги го казвам за внасяне на ведрост и предизвиквам в останалите непринудена усмивка. Казвам го като определяща сегашна моя „диагноза”. Държи ме вече няколко години. Може би това е най-дългото съпътстващо ме „заболяване” от години. Случват се и казани гласно провокации да предизвикат у мен спомени, които доказват състоянието ми. Два – три бързи отговора от моя страна спират евентуални опити за противопоставяне на околните. Предполагам усещате ведростта, която носи едно такова твърдение. Звучи нескромно за някои, пресилено за други, но пък винаги предизвиквам усмивка у другите.

Обедна почивка. Добронамерен спор с колежка. Тя изтъква предимствата на живота, който сега води друга приятелка. Все неща, които не мога да отрека. Сравняваше нашия делник с този на бившата ни колежка. Разлики колкото искаш. Но въпросът е, че не всеки желае това за себе си.

Първоначално се съгласих, че всичко това изглежда красиво и желано. Тя мислеше, че друго не ни е необходимо. Смяташе този начин на живот за една красива приказка случила се на нейна колежка, от нейния град, на нейната възраст. Следователно би искала да се случи и на нея. И след това животът й вече ще е „върхът”.

Остана изненадана и леко възмутена като казах, че това може би е добре за двете им, но не е за мене. Че това не е всичко на света. Че може би не знаем каква е цената, която трябва да платим.

Аз харесвам това, което ми е сега и така подредено. Помислиха, че се шегувам, но изражението ми бързо смени към посока – „Дали тя е добре с главата?!”. След това се заслушаха и в моите доводи. Аз се харесвам... защото мога неща, които на много може би никога няма да им се наложи да правят. Аз се харесвам, защото съм силна и се справям. И го разбрах – благодарение на моя живот. Нямаше да си зная силата, ако всичко беше лесно.

Животът няма нищо общо с определенията, които често използваме под въздействието на някоя водеща за момента емоция. Тя, емоцията, може да ни носи щастие или недоволство... или доволство как се справяш с трудността. Когато ти е трудно, когато ти е болно и си мислиш, че „това не е живот” – поспри и разсъждавай. От колко време се оправяш така, а е можело да бъде и много по-зле?! Другите всички ли са по-добре от теб?! Само ти ли имаш грижи и тревоги, винаги ли ще е така?! Отговорите са толкова бързи, колкото и въпросите. Осъзнаваш от колко време се оправяш с всичко. И успяваш. Намираш отговори, решения. Усещаш сили, които не си предполагал, че притежаваш. Харесва ти, че си силен. Че се справяш.

Харесваш се. След това започваш да харесваш живота. Вече нямат значение суетнята, външният облик и пейзажът зад гърба. А водеща е удовлетвореността от силата ти. Емоция, достатъчна да определи живота ти като „щастлив”.

За fortisimo.eu – Мариана Добрева

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Това е лично

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Още от Това е лично

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates
    You are here: Home Това е лично Това е лично Харесваш ли се и ти?

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414