Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Ало, ало… ама набери кода

Е-мейл Печат ПДФ

Ало, ало… ама набери кодаОт днес всеки потребител на стационарни телефони у нас ще изпита затруднения при опитите за разговори с роднини, приятели и клиенти. Защо ли?

От 10 март номерата ще трябва да се избират с кода на населеното място, нищо че търсите комшията, който живее отсреща.

Дори номерата за справки ще се избират с код. Така, например, номер 180 – за точно време, ще се набира от Пловдив с 032 отпред. В София с 02. Промяната обаче не важи за спешните номера като пожарна, полиция и 112.

Целта на занятието е да се уеднакви начина на избиране между абонатите на Виваком и останалите мобилни и интернет компании, които предлагат алтернативна телефония. Тя е доста по-евтина, а единственото неудобство бе фактът, че трябва да набирате всички номера с код, а и вас трябва да ви търсят с няколко цифри пред номера.

Въвеждането на задължителните кодове удря силно рамо на свободната търговия. Сега спокойно можете да си запазите телефонния номер и да си смените оператора с този, който ви предлага най-добри условия и най-ниски цени. Защото да си го кажем честно, не е никак приятно да плащаш високи такси, просто защото от десетилетия семейството ти използва един и същ домашен номер и всичките ти близки го знаят. Не, че преносимостта бе невъзможна досега. Хватката обаче е в набирането. Дори да си пренесете номера, ако някой абонат на Виваком ви набере без код, той няма да осъществи връзката и ще си помисли, че сте закрили поста си. Е, от днес ще ви откриват на 100%.

Неудобството да набираш няколко допълнителни цифри ще се преглътне лесно в името на конкурентния пазар. Но само си представете какво объркване ще настъпи в близките няколко седмици. Е, да… автоматичен глас ще напомня за задължителния код в следващите 6 месеца. Но проблеми няма да липсват. Всички номера по визитки, реклами и уеб сайтове трябва да бъдат променени. Ще се наложи да коригирате и указателя си в телефонните апарати с памет.

А като имаме предвид, че след 2 години активна рекламна кампания – 44% от българите не са и чували за единния номер за спешна помощ 112, то кодовото въвеждане изглежда доста страшен проблем… поне по нашите географски ширини.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Доколкото четох в други медии БТК били предупредени за тази промяна още преди година, за да си подготвят системите, а те сега пак били не подготвени, абонатите не били уведомени и т.н. Вечно ги изненадват и все не са готови както те така и другите телекоми

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Ало, ало… ама набери кода

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414