Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Обвързването е емоционално паркиране

Е-мейл Печат ПДФ

Обвързването е емоционално паркиранеКомерсиалният ни живот все повече обезценява любовта и чувството да се обвържеш си е чиста проба риск. Можеш да се обвържеш, защо не? Обаче какво ще стане после.

Всъщност е толкова хубаво да се обвържеш, но с човек, с когото искаш. Ако обвързването се приема буквално – завързване за някого, да ти е кеф да си с този човек. Другият вариант е да се обвържеш с някого, но не защото го харесваш или се харесвате взаимно, а по други по-прозаични причини. Обвържеш ли се, защото другият човек, например, ще ти осигури жилище, или защото ще ти осигури по-лесен живот във финансово отношение, или защото ще ти осигури кариера – някой ден това ще се провали. Този ден може да е по-далеч или твърде скоро, но непременно ще дойде.

Ще дойде защото липсва естествената причина двама души да бъдат заедно. Ще липсва желанието да искат да дишат заедно, да заспиват и да се събуждат заедно, да се смеят и да плачат заедно. Има ли го това, обвързването е естествено, то е като емоционално паркиране, просто заставате един до друг. Има и друго, за това трябва да има специално разрешение.

Ако аз се обвържа с един мъж, защото той може и иска да се грижи за мен, би било добре. Би било добре обаче да му обясня, че моето паркиране до него е за определен момент. Когато намеря някой друг, който може да се грижи по-добре, аз ще се преместя на друг паркинг. Грозно казано, но е самата истина. В най-най-добрия смисъл, ако намеря този, от когото няма да има нужда да искам специално разрешение за паркиране, ще си тръгна доста по-бързо. „Какво иска пък тази, този човек толкова много прави за нея и тя пак е недоволна или пък изобщо не го оценява”. Това може да чуете често за „неблагодарните кучки”, които някой издържа или им помага с нещо. Пита ли ги някой те дали искат същото.

Обвързването е емоционално паркиране, но и за това трябва специално разрешение. Отношенията ни не са свободен от такса паркинг. Затова може да чуете да казват – тези двамата са двойка, но единия от тях не знае. Няма да е лошо, ако поне сме информирани за правилата и се опитваме да ги спазваме, тогава ще паркираме съвсем правилно един до друг и сигурно ще има по-малко катастрофи… емоционални.

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Обвързването е емоционално паркиране

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414