Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Да откраднеш белите страници

Е-мейл Печат ПДФ

Да откраднеш белите странициДе що електронни медии има в България, всички писаха за „феноменалната книга” на 39-годишния психолог от Оксфорд Шеридан Симов, който написал бестселъра „За какво мисли мъжът освен за секс“ (“What Every Man Thinks About Apart From Sex”).

Изданието се състои от цветни корици и празни листа. Схващате дълбоката идея, нали? Всъщност всичко щеше да е наред ако този Шеридан не беше нагъл плагиат.

Преди няколко години попаднах на книгата „Всичко, което мъжете знаят за жените” (“Everything Men Know about Women”) от психолога Алън Франсис, публикувана на запад през 1975 г. Издание с великолепни оценки („Разкрива подробно шокиращата истина”, Daily News), хвалебствени и помпозни слова на задната корица, но като я отвориш – можеш да преброиш точно 120 празни страници.

Да откраднеш белите страници

Да откраднеш белите страници

Всичко, което мъжете знаят за жените” е най-известната празна книга в света, но не е единствената. Дори и авторът й Алън Франсис (вероятно е псевдоним), не твърди това. За сметка на Шеридан Симов, който се обявява за гений и се хвали че е надминал продажбите на Дан Браун и „Хари Потър“ на Дж. К. Роулинг. Нещо напълно невъзможно. Поне за такъв род канцеларска „литература”.

Да откраднеш белите страници

„Британските студенти смятат, че книгата ми е вълшебна, кой съм аз, че да се противопоставям?“, казва Шеридан. В сайта Amazon младежите шеговито отбелязват: „Не можех да я оставя“, „На някои места е трудна за четене“, „С нетърпение чакам продължението“.

Жалко само, че се трогват толкова лесно от една копи-пейст идея. Или паметта на обществото е слаба, или има дефицит на обща култура… Изберете си!

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов

 

1 коментара

 1. Нищо ново не могат да измислят и крадат чужди идеи. Да не говорим, че някои най-нагло крадат готови, написани от други хора произведения , публикувани лични блогове в интернет и ги публикуват на хартия като свои.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Да откраднеш белите страници

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414