Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Дано да е мода, Господи!

Е-мейл Печат ПДФ

Дано да е мода, Господи!Виждали сте ги, няма начин. Може да ги срещнете на групи или по двойки, тройки… на улицата, по снимките в нет-а, на път за училище или някъде в кафенетата и дискотеките. Момичета на възраст между 14 и 18, плюс минус нагоре или надолу 2 години.

Облечени по един и същ начин, обути долу горе пак така. С прически, които пак изглеждат еднакво. С плитки джинси, задължително доста под пъпчетата. Непременно с бодита и непременно с прашки отдолу, чиито извивки на хълбоците непременно се виждат. Така трябва. Косите им са дълги, черни или руси, по-често прави. Така трябва.

Това остави, но те се държат по един и същ начин, ходят еднакво. Позирането им за снимки е като фото сесии на моделки. Красиви и млади, пълни с енергия, някои дори с доста ум и безброй таланти. Но всички изглеждат еднакво, като сестри или поне като братовчедки. В дискотеката ще ги видите и да танцуват по един и същ начин. Няма нужда да пояснявам, че най-добри са в бели денс-а (кючека) ;). Напиват се, пушат цигари и лесно казват „да” за онези най-съкровените и най-важните неща, които ще определят техния бъдещ полов живот. Говорят грозoтии, смеят се и употребяват вулгарни думи и приемат себе си за оригинални. Сигурно смятат, че колкото по-неправилно говориш родния си език, толкова си по-интересен.

Дано да е мода, Господи!

Те не харесват комплиментите на момчетата, ако изобщо дадат повод да им ги кажат. По-често ще се случи да отправят подигравка към всеки, който им покаже кавалерско отношение или им окаже внимание, каквото заслужава всяка дама.

Само допускам, че доброто отношение към жената го няма в тяхното семейство. Като не видиш това в къщи как ще ти хареса и как ще изискваш нещо, което не познаваш?! Не го виждаш и у съседите, а в училище виждаш други неща. Пак само допускам, че всеки такъв опит е наказан с иронични забележки или смях.

Дано да е мода, Господи!

Аз все пак им се радвам. Харесвам ги и ги обичам за това, че са млади и че животът им сега започва. Те са бъдещите майки, бъдещите жени, които някъде ще прославят България. Същите тези жени, които ще ни карат някъде да се гордеем…

Сега обаче изглеждат ужасно глупаво и грозно, смешно и еднакво. Повечето. Не съм злобна, не им завиждам, понякога ми е тъжно, понякога ми е болно, а понякога се чудя къде са техните майки и доколко могат да влияят на избора на дъщерите си… Поп-фолк стилът на обличане и поведение съсипва младите момичета.

Надявам се да отмине! Дано е мода, Господи!

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимки podtepeto.com, topobiavi.com)

 

1 коментара

 1. Животът е пъстър и многолик :)

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Дано да е мода, Господи!

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414