Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Не им се плаща за информация

Е-мейл Печат ПДФ

Не им се плаща за информацияСоциологическата агенция Pew Research Center показа статистическия профил на средностатистическия притежател на телефон с операционна система или таблет в САЩ. Повечето собственици на тези технологични глезотии са млади, финансово стабилни, образовани и живеят в големи градове, твърди мащабното изследване на компанията.

И въпреки това най-често те използват скъпите устройства, за да проверяват единствено прогнозата за времето – 42%. С 5% по-малко са хората, които използват функциите за откриване на заведения за хранене и кафенета в близост. А само 30% от притежателите на мобилните джаджи ги ползват за достъп до интернет сайтове (предимно новинарски, но с регионално съдържание).

От години експертите в медийните среди говорят за бъдещия възход на регионалните медии. Защото читателите им се интересуват най-вече от това какво се случва в техния град и област. Тревожният факт обаче е, че от тези 30%, които се интересуват от новини, едва половината са склонни да плащат за информацията. Останалите 50% са категорични, че не биха давали пари за достъп до новинарски сайтове, дори и да нямат друга алтернатива.

Не им се плаща за информация

Експертите от Pew Research Center обаче подчертават дебело, че тук става въпрос единствено за потребителите на мобилна техника. Разчитайки данните, те съветват медийните корпорации да не се юрват и да инвестират в мобилната уеб ниша, защото пътят бил труден и дълъг.

И ако едва 30% от собствениците на мобилни телефони и таблети се интересуват от новинарски сайтове, то 36% от американците плащат по един или друг начин за информация с регионална насоченост (вестници, списания, платена телевизия). От тях само 1% използват платени интернет абонаменти.

Хората са свикнали да приемат мрежата като място за безплатна информация и тази представа едва ли ще се промени в близките години.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки: symbianpoint.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Не им се плаща за информация

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414