Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Съдбата не е с нас, защото в автобуса има атеист

Е-мейл Печат ПДФ

Съдбата не е с нас, защото в автобуса има атеистДвамата ми най-близки приятели пътуват в автобус, който катастрофира. Няма жертви, но има уплаха. Чува се коментарът: „Не съм вярваща, но като се прибера у нас ще отида в църквата, да запаля една свещичка”.

Тази невинна реплика дава право на един незнаен поп, стоящ отпред, да обяви на всеослушание: „Съдбата не е с нас, защото в автобуса има атеист”.

Ето колко неадекватни са свещенослужителите. И понеже никога не бих призовал към насилие, бих казал, че този нещастен човечец заслужава да му се посмееш на глупостта. Ама силно! Смехът бил положителна емоция. Ако в логиката на религиозния фанатик имаше някаква истина – аз, като отявлен атеист, жив нямаше да остана, дори при първия ми опит да се кача в превозно средство. Но уви, съдбата винаги е била с мен.

В седмицата на протести срещу поскъпването на горивата родната ни църквица се сети, че съществува, и реши да си покаже същността. А тя е да заплюва и дамгосва. Някой си йеромонах Висарион (на снимката горе), с талибански вид и нежно гласче, започна да си рекламира книжката, в която гръмко обявява, че Дънов и Ванга са вестители на антихриста.

„Трябва да бъде разграничено истинското християнство от окултното лъжехристиянство. И това е много важно, защото ако хората вървят към една пропаст и никой не казва, че това е пропаст, това е престъпление за всеки, който знае истината”, твърди талибанът, който се е заблудил, че някой му е гласувал просветителни функции, в интервю за bTV.

Отец Евгени Янакиев: Един пиян шофьор може да убие двама, а Дънов да погуби хиляди. Със своето учение, когато отклони хората от православната-спасителна вяра о заведе душите им в ада.

Ама, чакайте, за каква истина въобще говорим в християнството? След като това учение твърди, че светът ни е на няколко хиляди години и всичко е започнало от мъж, жена и говореща змия. Религията ни уверява, че има директна връзка с бога, който уж знае всичко, пък твърди, че Земята е център на вселената. Но пък с безграничната си любов е насадил омраза към всичко, което тесногръдият човек не може да приеме.

„Трябва да се чуе гласът на нашия господ Исус Христос и да не се промиват мозъците на хората с ученията на антихриста Дънов и врачката Ванга, които не са християнски”, продължава да се пени Висарион. Пропускайки незначителния факт, че няма нито едно историческо доказателство за съществуването на неговия човеко-бог, а по време на евентуалното му учителство светът е бил пълен с десетки духовни водачи, твърдящи, че имат родствена връзка с онзи горе. В повечето случаи – шизофреници.

Църквата си позволява твърде много. Незнайно защо е решила, че тя е единственият път към истината (всъщност твърдението, че някой има достъп до истината, трябва да звучи смехотворно за всеки образован човек). Незнайно защо тлъстите попове с мазни очички са решили, че черните им „рокли” им дават статута на съдии. Дамгосаха Хари Потър, съдиха Мадона (но не за слабите вокали, а заради упадъчното й поведение), даваха награди на общински съветници, пропагандиращи дискриминационни идеи.

Отец Йоан Петров: Ванга е оръдие на злия дух.

А водачите на родните екстремисти носят златни ролекси и се возят в джипове с огледални номера. Ето това е църквата ни. Суеверия, даващи право на някакви си хора да гледат от високо на други, да живеят за тяхна сметка и да упражняват духовна диктатура. Защото заплахите им се простират дори отвъд човешкия живот…

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки: vesti.bg, btv.bg)

ПС: И ако моето мнение ви се струва крайно или грубо, то вижте колко миролюбиви и широкоскроени за родните ни свещеници – Магьосница и лъжеучител.

 

1 коментара

 1. Ей, Стояне, какво толкова се "газираш"? Каквато ни е държавата, такава ни е и църквата и обратно! А и двете произхождат от народа, така че - какъвто ни е народа, такава ни е държавата, и църквата и аз самия! Айде наздраве! Лично на мен тия двамата с тежките кръстове страшно много, да не кажа адски (пфу,пфу,пфу!) много ми харесаха. Хайде оня с талибанския вид е ясен, ама тия двамцата - хем охранени и хем като латерни. Като ги гледа човек, от раз му става ясно защо Христос е възкръснал и се е възнесъл на небесата. Защото ако беше погребан в гроб, нямаше да спре да се върти в него като гледа какви ги вършат с Неговото име на уста!

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Съдбата не е с нас, защото в автобуса има атеист

Приятели

 • Форте радио - силата да бъдеш информиран
 • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
 • Лимонче с лед - блогът на Рошо
 • Българите в Австрия - блогът на списанието
 • Бела - онлайн издание
 • ШУМ.bg - newspaper online
 • Шумен City - Порталът на Шумен
 • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

 • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
 • Телефон: 088 683 538 6
 • Email:  и
 • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414