ФортисимоЖълтите са нервни!

Е-мейл Печат ПДФ

Румяна Желева, снимка ГЕРБИзвестна нервност лъха от редакцията на вестник „Галерия”, уважаеми читателю. След като предната седмица прозряхме генетичната връзка между службите за сигурност и жълтата преса в България – през тази виждаме известно припокриване в стила и методите на работа.

В ДАНС колегите се млатели по кабинетите, а „Галерия” наказва своите по страниците на вестника. Заглавията на първа страница пък отварят фронтове във всички посоки и изглежда окончателно се разделят с хитрите хрумки, за сметка на обидните квалификации.

Вижте сами: „Отврат! Румяна Желева (горе) вдига крака по телевизията”, пише Явор Дачков. „Курвалезич, Курвалезич… Ти си дъното на отходната журналистика”, громи някогашния си колега от „Уикенд” иначе стилната Кристина Патрашкова. Николай Бареков пък заковава челото на броя с категоричната теза – „Кеворк изкука”.

Зоя Димитрова, снимка dariknews.bgНещо бурно тече зад кулисите на жълтата Галерия и очевидно се излива в печатните й колонки. Не е зле да ви информираме, че бившият говорител на ДАНС – Зоя Димитрова – изхвърча от ред. карето на вестника, а ролята на главен редактор и изпълнителен директор пое Патрашкова. Голямо млатене между колеги пада в последния брой и сравнението с обстановката от кабинетите на ДАНС само́ се налага.

Извън тези, комай вътрешни, неща ни бе любопитно да прочетем разследването на вестника за новия приятелски кръг – „Котараците”. Сергей Станишев публично попита премиера Бойко Борисов за групата бизнесмени, които били новите любимци на властта. Според „Галерия”, става дума за перничаните Иван Асенов и Богомил Гьорев. Те били вкарани в орбитата на Борисов от Александър Сталийски, който пък управлявал любимото ресторантче на премиера в спортния комплекс „Дианабад”.

Всъщност, разследването на вестника води до тезата, че кръгът „Котараците” е създаден от президента Георги Първанов и се ползва с подкрепата на двамата най-рейтингови политици в страната. Според запознати, в този кръг са и собствениците на „Титан”, но те отричали.

В сравнение със страстите, които очевидно разгарят редакцията на „Галерия” – „Уикенд” изглежда неприлично спокоен. Вестникът ни информира, че Маджо си купил яхта от фалирал руснак за 20 милиона (не ни интересува валутата). Юксел Кадриев тешал мъката по жена си с карате, а в дамската тройка на рулетката по „Станция НОВА” имало напрежение.

Бившият шеф на Шесто управление в ДС Димитър Иванов споделя в интервю за „Уикенд”, че Огнян Минчев, Димитър Луджев и Стоян Ганев са агенти на ЦРУ, а пък Венета е категорична, че бебето Патрик е спасило брака й с Тишо.

Весела Лечева, снимка dnevnik.bg„ШОУ” продължава с търсенето на достоверна версия за атентата срещу Манол Велев. Припомняме, че „Галерия” публикува мнението на съпругата Весела Лечева, насочващо към Божков, Батков или Ковачки. По-късно „Уикенд”, чрез Боби Цанков, посочи пловдивски бизнесмен. Сега, в интервю за „ШОУ”, спортният журналист Радослав Янкулов разказва как Велев го е карал да изгони Цанков от екипа на радио „Спорт”. Янкулов твърди, че Румен Петков не е пожелал да разкрие килърите на Велев, „а минаваше за негов приятел”.

Сами виждате, че колкото вестници, толкова версии и накрая – нищо. Може и това да е задачата на жълтата преса, уважаеми читателю. А може и да не е…

Затова е хубаво да им хвърляме по едно око. Да ги наглеждаме, защото знаем, че все ще се намери кой да духне глухарчето.

За fortisimo.eu – 02.11.2009 год.- 08.11.2009 год.

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Глухарче

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Глухарче

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Глухарче Глухарче Жълтите са нервни!

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414