Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Трагедията заприлича на комедия…

Е-мейл Печат ПДФ

Трагедията заприлича на комедия…Обир в банка. И това се случи, уж неочаквано, а някак закономерно. Струва ми се, че вече малко неща могат да ни учудят. Всъщност не се случи.

Обирът в банка беше преди време, и го направи една учителка. От нея едва ли някой някога е очаквал подобно нещо. Тя накрая сама се предаде.

Сега обирът не се случи, но стана друго – похитител, заложници… трагедия.

Сама по себе си тази драма, или новина, или част от живота ни можеше да е във всеки друг град. Похитител можеше да е моя съсед, знам ли, някой ден може да съм и аз...

През вчерашния ден всеки, който е имал възможност да гледа ТВ или да слуша радио – непременно го е правил. Разбира се, че беше важно да разберем дали заложниците в банката ще бъдат пуснати, дали ще се приберат живи и здрави при семействата си, кой е похитителят и кое го е накарало да се вкара в това безумие.

И аз гледах (заедно с моите колеги) в очакване на развръзката. Някои неща обаче не ги разбирам… Защо винаги при такива драми се търсят близките, навират им се микрофони и камери в лицата и ги питат как се чувстват. В този случай – майката на простреляния охранител, чакаща в болницата. Каква новина е безутешно плачещата възрастна жена? Как очаквате да се чувства пред операционната, докато чака да види простреляния си син? Какво интересно и сензационно ще каже?

Сякаш в такива дни и в такива моменти, мое мнение е, журналистите се побъркват. Забравят това, което знаят, което са учили. Етиката, която трябва да спазват. Моите уважения! Факт е, че те са тези, които ни информират, но някои неща не са новина. Каква новина е една страдаща за детето си майка?! Как може да й бъде зададен въпрос „Какво би искала да каже на похитителя?”… Какво да каже, освен че има желание да го реже парче по парче?! Или от всичко, което ти казва през сълзи да изведеш като водещо изречение под репортажа: „Само на него разчитаме”.

Както отбеляза наш колега, журналист от Шумен, ако беше в нашия град и тук медиите щяха да правят същите глупости. Щяха да висят цяла нощ и цял ден пред банката и да предават за всяко прелитащо листо.

Всички медии се побъркаха, но най-ми късаха сърцето Нова ТВ и bTV. То не бе едноисъщоповтарящата Ани Цолова, която на моменти не знаеш дори какво говори. То не бяха непрекъснатите включвания по телефона на всички известни имена в държавата. То не бяха шантавите включвания на Нова ТВ от Сливен. Най-весело беше от терасата на сливенско семейство… Какво вижда операторът, как го вижда. Репортерката говори с гражданка, която пък говори с приятелка, която уж нещо вижда, но всъщност се оказа, че „нищо не се виждало”

И така часове наред.

Непрекъснато повтарящи се „горещи” включвания от мястото на трагедията. Трагедия, която в един момент заприлича направо на комедия… защото така беше режисирана и предавана…

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: burgasinfo.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Трагедията заприлича на комедия…

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414