Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Със сливенската манджа дотук

Е-мейл Печат ПДФ

Със сливенската манджа дотукЕдна приятелка ме пита още ли се вълнувам от „тази манджа” и отбеляза, че „докато я ядем, ще ни хранят” с несъстоялия се банков обир в Сливен. Само това предлагат в „ресторант” България, отговорих й аз.

Разнообразието е от други гадни „манджи”(новини).

Ще призная нещо, ще се учудя на друго, може да кажа и нещо неприятно. Накрая ще спра. В крайна сметка вярно е – всяко чудо за три дни. Така е в нашия „ресторант”. Ядеш каквото ти се дава, дори да не ти харесва. После забравяш какво си ял и ядеш следващото.

Сливенската драма ни раздели на две. Едните искат куршум за похитителя или най-строгото наказание, другите пък искат милост и снизхождение, събират подписка и пари да му помагат. Признавам, че и аз залитнах в един момент да го съжалявам… но всъщност информацията за него не ни дава поводи за съжаление.

Имал тежко детство?! Кое точно от детството му е било тежко, никой не каза. Бил осиновен!? Дори да е така, поне е имал късмета да има семейство, да има дом, не е останал в оня общия. Изгубил е родителите си?! Толкова други хора губят родителите си на още по-млада възраст. Самотен бил?! Толкова други хора живеят самотно, но не правят драма от това. От безпаричие било?! Нали е имал работа и нямал парични затруднения? Скъсали го на шофьорския изпит?! Ами нали е направил грешка, да му простят ли? Добро и възпитано момче бил?! Видяхме как трудно удържаше нервите си пред изпитващия в колата. Ако пистолетът беше у него със сигурност вече щеше да го е извадил. Неоценен бил, незабелязан?! Както стана ясно има приятели и колеги, които го уважават. И сега продължават да му помагат…

Чудя се на път за банката това момче дали за миг си е помислило, че хората, които работят там, може също да имат проблеми? Дали му е минало през главата, че те също може да имат парични затруднения, или пък неизлечими болести? Дали за миг е допуснал (като е такова добро момче), че в тази банка има хора, които имат деца, за които трябва да се грижат? Дали за миг се е замислил, че щом толкова много е искал да работи в МВР, влизайки вътре сам се превръща в контингент на МВР?

Четох някъде, че кандидатствал да работи като надзирател в затвора… Каква ирония на Съдбата?!

Доста време ще прекара там, където е искал да работи, само че ще си почива… Дълго време ще прехвърля в главата си лошото си детство, самотата си, безпаричието, неудовлетвореността си, ш*****та шофьорска книжка, нещата, които е причинил на хората, работещи в банката. Ще има време да види живота си по друг начин, но едно е сигурно – нищо няма да може да върне обратно.

Надявам се раненият охранител да успее да се възстанови, похитените момичета да се разминат само с уплахата си и с помощта на специалистите да се справят и стресът да не им донесе болести. Заради тях самите и заради семействата им.

А похитителят се надявам да получи заслуженото справедливо наказание, отредено от българските закони. Нито повече, нито по-малко. Може половин България да е изперкала от гнусния си начин на живот, но така не става. Каквото и да ни се иска, нищо не ни оправдава. Караме други хора да страдат, а после просто казваме „съжалявам”. Така не става!

За fortisimo.eu – Нели Русева (снимка: cafepress.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Със сливенската манджа дотук

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414