Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Мария в света на науката

Е-мейл Печат ПДФ

Мария СилвестърАко и на вас ви липсва Мария Силвестър, която блесна за кратко в „Станция нова”, то през месец април ще може да я гледате по БНТ1.

Не знам какво се случва с държавната телевизия, но явно медията ще направи опити да върне част от аудиторията си. Първо, с БГ крими сериал „Под прикритие”, който от визуална гледна точка изглежда на световно ниво и второ, с научно предаване. То обещава да излезе от калъпа на скучните документалки и ще използва шеговитите похвати на „Ловци на митове” (примерно).

Образователният проект се осъществява с помощта на Британски съвет България  и ще носи името „Красива наука”. Шоуто, в което ще се вихри Мария, било за удоволствието да знаеш и за най-ценния човешки ресурс – УМЪТ.

Предвидени са 11 епизода, които ще се излъчват в продължение на 3 месеца след края на април. Гостите на предаването няма да бъдат затваряни в границите на страната, а чрез видеовръзка ще черпим полезна информация от истински колоси в световната наука.

Такъв ще бъде и първият гост на „Красива наука”. Честта се пада на британския учен- кибернетик от Университета Рединг, проф. Кевин Уорик. Той ще разкаже за чиповете, които е имплантирал в тялото си, като част от своите експерименти.

На помощ  на Силвестър ще се притече ко-водещият доц. Леандър Литов (ръководител на българския екип в най-големия научен експеримент на планетата – този в ЦЕРН, Швейцария). И все пак основната идея в предаването е Мария да задава въпроси, за да могат отговорите да бъдат преведени на разбираем език, лишен от ненужна терминология.

Както е модерно напоследък „Красива наука” ще разработи и реалити конкурс, по време на който научни ентусиасти трябва да представят по атрактивен начин свои открития, но без да използват компютърни презентации. Първият кастинг за рубриката, наречена „Лаборатория за слава FameLab”, е насрочен за 9 април и ще е в София, а вторият – в Пловдив на 16 април.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: slusham.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Мария в света на науката

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414