Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Самоанатемосайте се!

Е-мейл Печат ПДФ

Самоанатемосайте се!Наистина е забавно, когато родните духовници си размърдат черните парцали. Почти винаги стават за смях и си показват същността, която няма нищо общо с моралните учения на техния митологичен учител Христос.

Е, не успях да се позабавлявам на скандала с „Дънов и Ванга, които били вестители на Антихриста”. Не е никак смешно. Даже е по-скоро тъжно да гледаш как арогантни козели се пенят срещу националното съкровище Нешка Робева, която защитаваше приятелката си – петричката пророчица. В тези дебати „Кръстоносците” не спряха да раздават присъди и да сеят омраза. Уж пазейки със зъби и нокти една общност, която иначе заплашват с наказания и след смъртта.

Самоанатемосайте се!

Появи се обаче „Темата на Нова” (част 1 и част 2), показваща гангстер поповете, произведени в България. Е, тук след първоначалния шок, няма как да не ви напуши силен смях. Нагли лицемери, които използват парите ви за свещички и, забележете, изповеди (търгуват се по 10 лева бройката), за да карат коли “S” класа. И вместо да се засрамят и да се покаят, те с ненормална жестокост остроумничат и се правят на „праведници”. Дори си позволяват да отправят обиди и удари към репортерката на Нова Диляна Гайтанджиева! Уау! Това преля чашата.

Ще кажа нещо много силно, Може после да бъда заплют, анатемосан или иронизиран, но ще нарека всеки човек ПЪЛЕН МАЛОУМНИК, ако след разкритието на Нова пак отиде на църква. Храмовете трябва да останат празни. Те се пълнят от бедни, болни и луди хора, с чиито оскъдни средства висшите духовници карат коли за по 200 хил. лв.

Самоанатемосайте се!

„Въздържайте се от услаждане, от греховни мисли и дела. Така се издигаме духовно, за да се доближим до Бога. Врагът на нашето спасение обаче не дреме, изостря и нажежава своите стрели на изкушение и съблазън. Толкова лесно се подаваме на изкушенията и внушенията на тялото”, казва мУтрополит Николай и се прибира в кортежа си от две лимузини и един джип за стотици хиляди левове (и трите автомобила с еднакви цифри в регистрационните си номера).

Едно е да вярваш в митове, съвсем друго е да откажеш да видиш двойните стандарти на църквата. „Последният ще бъде първи” явно не важи за духовните гангстери. Самоанатемосайте се ;)

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимки: novatv.bg)

Темата на Нова – част 1
Темата на Нова – част 2

Дебат „Църквата срещу Дънов и Ванга" - 1 част
Дебат „Църквата срещу Дънов и Ванга" - 2 част

Ванга - пророчица или "сатански феномен" - 1 част
Ванга - пророчица или "сатански феномен" - 2 част

 

2 коментара

  1. от няколко години митр. Николай отказва да отслужи пречистване на църква в бедно селце, което не може да му осигури банкет, т в камери и т. н.Писането ме затруднява.Моля, дайте ми телефон /стационарен/ за връзка.Моят номер е 032 941 724.
  2. предишният коментар моля да не се публикува

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Самоанатемосайте се!

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414