Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Гореща вана от Япония

Е-мейл Печат ПДФ

Гореща вана от Япония!Просто въведете в Google думите „баня” и „Япония” и ще видите, че има много неща, които можете да взаимствате за вашия различен горещ душ.

Очевидно банята е много специално място за японците, щом присъства от специализираните издания за архитектура и интериор, до тези за медицинска и популярна сексология.

Минералните извори и бани на Япония пък са част от нещата, с които тази страна привлича милиарди туристи всяка година. Чудото на японската баня е специално отразено от българските спортни репортери, следящи изявите на българските национали по волейбол.

Хубаво е, когато разбереш, че има и нещо повече от „турска“ или „руска баня“. В основите на ритуала с горещия душ в Япония са ваната и специалните минерални соли. И, разбира се – времето, което се отделя за тях. За японците и времето обаче, читателите на fortisimo.eu вече имаха възможност да прочетат - в статията на Ася Асенова преди месец. Да се върнем на банята. Трябва ви просто една хубава вана с вместимост около 200 литра, гореща вода (дано не сте клиент на „Топлофикация“) и едно пакетче соли „Юя“, каквито вече се продават в Шумен.

Гореща вана от Япония!

Това е ваната, която ще затопли тялото ви много повече от традиционния горещ душ срещу простуда. На всичкото отгоре – ще подобри и кръвообращението. Специалистите посочват, че японската баня е прекрасен лек срещу умора, измръзнали крайници. Дори за синини по тялото, навяхвания и схванат гръб. Истинска вана–масаж. Хубавото е, че вече можем да изживеем ново усещане, без да обикаляме света.

За fortisimo.eu – Иван Капралов

 

1 коментара

  1. Тези соли могат да се намерят в един магазин на ул. Васил Левски 20 /срещу клиниката на д-р Драгнев/...На мен лично ми харесват.

Добавете коментар

Сподели във Facebook

Ново от Това е лично

Реклама

Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


Вход за потребители

Слушай Форте радио он-лайн

Хороскоп

ВиК - Шумен ООД

В и К - Шумен” ООД

Още от Това е лично

Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

Лично във Facebook


Κατασκευή ιστοσελίδων
joomla modules templates
You are here: Home Това е лично Това е лично Гореща вана от Япония

Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

Контакти

Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414