Фортисимо

Глобалното село

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...

 

Пуснаха терариум за кактуси

Ще обърнем внимание на няколко ръчно изработени терариуми, в които обаче не се гл...


Изпращане с аплодисменти…

Е-мейл Печат ПДФ

Изпращане с аплодисменти…Имали ли сте скоро усещането, че животът ви върви на много бързи обороти, че не ви стига времето, че някои от нещата отлагате за после и утре, но това време може и да не дойде…

Най-силно, най-болезнено усещаме бързото броене, изтичането на минутите, когато някой около нас си отиде внезапно. Сякаш си тръгва без предупреждение, без да се сбогува. Решава, тръгва и затваря вратата. Оставя само спомени и въпроси…

Преди няколко дни имах намерение да седна и да ви разкажа за едно семейство, което познавам от доста години. То ми е било за пример. Пример за това, как човек не трябва никога да се отказва, никога да не се предава и винаги да цени нещата и времето, което има. Вдъхновяват ме още от момента, в който ги срещнах за пръв път, забравих вече кога точно беше това. Обикновено българско семейство с необикновено отношение към живота. Голяма любов, една посока, едни и същи желания и апетит към всичко хубаво, което може да предложи един човешки живот. И всеки ден неуморна работа. Съдбата ги изпитва всеки ден.

Имат трима синове. Орисани да се грижат за единия от тях, безнадеждно болен, който дори не може да им каже, че ги обича или да им благодари за всеотдайната любов. Благодарни за другия, който ги радва и споделя живота им, но който може би никога няма да се справя сам. И горди с третото си момче, което е постигнало толкова, колкото малко други на неговата възраст са успели. Той е тяхната гордост и надежда за бъдещето.  

Обичам това семейство, което въпреки неизменната болка, която носи, гребе с пълни шепи от живота и прави чудеса от храброст. Всеки ден. Когато работят, работят и никога не се оплакват. Когато празнуват, празнуват като за последно и винаги споделят с близки и приятели празника си. Усмивките им са топли като сърцата им и винаги си сигурен, че са истински. Те и двамата носят в себе си умението да поддържат непретенциозни приятелства, да дават кураж и надежда, да се радват на слънчевото утро и на всеки сезон, на всеки човек, който е докоснал живота им.

Те двамата винаги ще ме водят напред в мислите ми, винаги ще топлят сърцето ми и ще ме вдигат, когато съм се предала. Само че единият вече си отиде. Само седмица след като направи поредния празник в живота си и отбеляза 55-тата си годишнина – неочаквано изчезна. Напусна ни точно както живя: бързо, ненатоварващо, изненадващо и като че ли на шега, на 1 април. Отново ни събра, нас неговите приятели,  но този път за да го изпратим по оня последния, неизбежния път. С посланието, че всеки ден от живота ни е специален подарък и че празниците си ги правим ние, както искаме и колкото можем. С аплодисменти, защото това заслужава за силната любов към живота и за всичко, което остави след себе си.

Казват, че е необходима минута да забележиш един човек, един час да го прецениш, един ден да го заобичаш и цял живот да го забравиш.

За fortisimo.eu – Нели Русева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Изпращане с аплодисменти…

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414