Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Борим грипа с мед

Е-мейл Печат ПДФ

Борим грипа с медЕдна от най-добрите възможности да се предпазите от грипната епидемия е пчелният мед. Поне според пчеларите. Дългогодишната радетелка за безспорните ползи от пчелния мед Даниела Челебиева ни предписа следната рецепта на основата на прополиса:

„Три пъти дневно да се приемат по 30-40 капки от 30% спиртен екстракт на прополис, разтворен в кафена чаша с хладка вода или мляко“. Според Челебиева това води не само до профилактика, но и бори грип и простуда. Научни изследвания за ефекта от пчелния мед се провеждат в Русия повече от 20 години. Те са започнати от екип под ръководството на проф. В. М. Фролов, който ръководи Катедра „Инфекциозни болести и епидемиологии” в Луганския медицински институт.

В процеса на експеримента всички сътрудници на професора започнали да приемат по 3-4 пъти дневно пчелен мед, заедно с чаша чай с лимон. Екипът бил особено внимателен към дозировката, като на едно приемане отмервали между 10-15 грама или не повече от 45 грама дневно.

През всичките две десетилетия участниците в опита не са докосвали каквито и да било медикаменти, за да оставят организма си чист и податлив единствено на влиянието на меда. През последните 8 години работните помещения на катедрата са били разположени в непосредствена близост до специализирано инфекциозно отделение за болнично лечение. На ден в отделението са лекувани около 60 пациента.

Така екипът на проф. Фролов премерил силата на пчелния мед буквално в развъдника на всякакъв тип вирусни зарази. Учените останали изненадани от факта, че нито един от участниците в експеримента не се е подал. Забележете – в отделението не се лекувал само грип, но и вирусен хепатит, дизентерия и дори холера.

В научен план този експеримент установява, че всекидневното приемане на пчелен мед в равни дози повишава естествената антиинфекциозна резистентност в организма.

Според екипа на проф. Фролов, дори и 30-40 дни системно приемане на пчелен мед са достатъчни, за да се постигнат такива имунологични показатели, които да ни предпазят от заразните болести.

За fortisimo.eu лечението предложи Даниела Челебиева

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Борим грипа с мед

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414