ФортисимоФейсбук депресия наляга децата

Е-мейл Печат ПДФ

Фейсбук депресия наляга децатаСигурно забелязвате, че все повече деца използват социалната мрежа Фейсбук. Те са доста активни виртуално, бързо разучават функциите на системата и лесно се пристрастяват към приложенията и игрите в нея.

Според американско изследване интернет общуването се е превърнало в основно средство за социализиране на подрастващите. Над половината от хлапетата зад океана влизат във Фейса поне веднъж на ден. А всеки пети младеж си проверява профила 10 пъти дневно.

Едва ли положението у нас е по-различно. Това явление, естествено, си има две страни – хубава и лоша. Никой не може да отрече, че чрез социалната мания децата придобиват технически умения, широка обща култура, а също и навици за общуване. Лошите страни обаче са сякаш повече: рискове от пристрастяване, губене на време за учене, възможности за изнудване и тормоз и достъп до неприлично съдържание. Всички тези неприятни последствия са добре познати, но чували ли сте за най-актуалния синдром – Фейсбук депресия?

Фейсбук депресия наляга децата

Много деца развиват депресивни разстройства, защото прекарват твърде много време в социалната мрежа и губят представа за реалността. За да се предотврати този проблем, педиатрите ще водят разговори с родителите и ще им обясняват какви са рисковете при виртуалния живот на децата. Възрастните трябва да се интересуват всеки ден от фейсбук активността на хлапетата и да контролират времето, което те трябва да прекарват пред компютъра. Също така е важно да си общуват и през интернет. Така детето няма да свързва приятелите и забавните моменти с мрежата, а родителите с контрола и реалността вкъщи.

Екип на fortisimo.eu, снимка: acdn-media.tecca.com

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Ново от Мама + Тате = Аз

  Популярно от Мама + Тате = Аз

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  Още в Мама + Тате = Аз

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates

  Още от Това е лично

  You are here: Home Мама + Тати = Аз Мама + Тати = Аз Фейсбук депресия наляга децата

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414