Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Днешните новини – с нов адрес

Е-мейл Печат ПДФ

Днешните новини – с нов адресИван Капралов: Господин Блъсков, от понеделник вестник „Новините днес” се разпространява в цялата страна. Всъщност, успяхте ли да покриете всички области?

Петьо Блъсков: Да, макар и с по-малък тираж от печатания до момента. Но много по-добре е на повече места в страната да видят вестника. Тиражът след това ще расте естествено.

Иван Капралов: След шест месеца в групата на безплатните вестници, сега „Новините днес” има цена от 20 стотинки. Простете, но щом е необходима цена, то не е ли редно тя да е по-висока?

Петьо Блъсков: Цената е определена след много внимателен анализ, като са претеглени редица финансови и психологически фактори. Пазарната конюнктура, читателски настроения и, не на последно място, информационно-аналитичните качества на изданието. Формулата, която получихме след тези анализи, е пределно ясна: „Добър вестник, на добра цена”.

Иван Капралов: Битува усещането, че безплатните вестници  не успяват да се наложат в България. Какво мислите по този въпрос?

Днешните новини – с нов адрес

Петьо Блъсков: Като изключим „Новините днес”, безплатни вестници в България няма, за да се оцени точно дали са се наложили, или не. Проблемът е много специфичен и високо професионален, което не позволява от един-два неуспешни опита да се правят сериозни изводи и обобщения. Но, най-общо казано - развитие на успешен пазар за безплатни вестници може да има при развитието на успешен пазар въобще в дадена страна. Пазар с ясни правила – както стоков, така и рекламен. България, за съжаление, е още далеч от това състояние. Вторият, чисто български проблем, е, че у нас има поне десет национални всекидневника и поне още двадесет регионални, които се издържат от собствениците си дълги години и се използват като обслужващ персонал. Те пречат на нормалната вестникарска игра, смучат рекламни бюджети по странични пътища и всъщност сериозно вредят на мисията на журналистиката, тъй като са зависими икономически.

Иван Капралов: Вашето име се свързва с налагането на едни от най-известните марки български вестници. На кого от сега съществуващите вестници искате да прилича „Новините днес”? Всъщност, любопитно е и на кой никак не ви се иска да прилича?

Петьо Блъсков: Всеки вестник, който съм правил, е имал собствена формула. „Новините днес” е нещо ново и различно и ще прилича на другите само по информационната динамика, точността, обективността и независимостта на своя глас.

Днешните новини – с нов адрес

Иван Капралов: От днес вестникът се предлага и в Шумен. Разпространява се в хранителните магазини от веригата СВА и се рекламира в ефира на „Форте” радио. Кое гарантира успеха на един вестник – разпространението, рекламата, цената, или нещо друго?

Петьо Блъсков: Успехът  е сложна комбинация от всичко изброено, но заедно с това има и магия – магията на вестникарската страст. Без нея си сива мишка и бледо присъствие на вестникарската сцена.

Иван Капралов: В годината на сериозна финансова криза, свит рекламен пазар и сериозно предизвикателство пред бъдещето на печатните издания - вие стартирате проект за нов български всекидневник. Това се прави от човек, от хора, които имат какво да кажат на обществото. Кои са тези истини, които чувствате призвани „Новините днес” да изкажат, пък било то и с малко думи?

Петьо Блъсков:  Четете „Новините днес”, за да имате всеки ден най-точния и пълен отговор на този въпрос.

За fortisimo.eu с Петьо Блъсков разговаря Иван Капралов

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Днешните новини – с нов адрес

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414