Фортисимо



Контролен изстрел за пресата!

Е-мейл Печат ПДФ

Контролен изстрел за пресата!Жълтите вестници през тази седмица изстрелват контролен изстрел в главата на така наречените сериозни вестници. Контролният изстрел е практика на хладнокръвния наемен убиец, гарантираща, че поръчката е извършена успешно.

В нашия случай обаче, наемните убийци от „Уикенд”, „ШОУ” и „Галерия” пристигнаха късно на местопрестъплението, като им се наложи просто да разкажат самоубийствената драма на „Труд” и „24 часа”. С това гарантират на публиката, че главата на сериозната преса е пръсната.

ШОУ” отделя две огледални страници за „войната”. На едната четем обилно интервю с единия от новите съсобственици Христо Грозев, който твърди, че ако спечели – ще върне Тошо Тошев в „Труд”. На другата страница също обилно интервю с друг от новите съсобственици Огнян Донев. Вторият пък обявява първия за „дребен комисионер”. Проблемът разбира се е в парите. Грозев обяснява, че „четири неизвестни за нас фирми са гарантирали заема от 25 млн. евро, който Павлов и Донев са взели от Булбанк”. Донев пък аргументира тезата си за дребното комисионерство като заявява директно, че Грозев не би могъл да бъде крупен инвеститор „щом няма свои пари”.

Контролен изстрел за пресата!

Галерия” също определя грозната кавга, като „война” и също отделя цели две страници от последния си брой. Тезата на изданието е, че „Винпром Пещера” завзема „Труд” и „24 часа” със заплахи за убийство. В този анализ Христо Грозев също няма пари, но освен това е и притиснат от собствениците на „Винпром Пещера” и сериозно се страхува за живота си.

Контролен изстрел за пресата!

Тук напълно естествено се засилва и сюжетната линия с депутата Делян Пеевски, който в последните години се превърна в крупен медиен магнат с финансиране от Цветан Василев и неговата „Корпоративна банка”.

Впрочем тази сюжетна линия в панаира между новите собственици съвсем не е за подценяване, щото води до тотално изкривяване на вестникарския пазар у нас.

Оригинален е подходът на „Уикенд” по темата. Тук да дръпне спусъка за контролния изстрел на сериозната преса е поканена дългогодишната звезда на „ТрудВалерия Велева. На цели две страници Велева коментира удобните и неудобни сюжети около скромната си персона, превръщайки скандала с „Мадам В.” в награда за своята аналитична журналистика. „Ако бъда уволнена за изразяване на мнение, това означава, че за 20 години не сме постигнали нищо”, заявява Велева и маркира отсега как би искала да разчетем предстоящото й уволнение от страна на новите собственици.

Контролен изстрел за пресата!

Стреля Велева, а цветовете на глухарчето ни очертават заплетени сюжетни линии, според които мадамата с пантофите действа по сценарий. Първо пусна захаросан разказ за същия банкер Цветан Василев. После дойде скандалът между собствениците на „24 часа” и „Труд” и всички разбираме защо Донев и Павлов са ядосани на Велева. Накрая Валерия дърпа спусъка на фона на търкаляща се вест, че Тошо Тошев стяга нов вестник и свиква „верните си журналисти”.

На фона на всичко това се чудим дали ви пука, че има скандал и между собствениците на новия жълт вестник „Торнадо”. Огнян Стефанов и Васил Петев вече не се разбирали. Това си е кавга в детска градина – на фона на пръснатата глава на сериозната българска преса.

Контролен изстрел за пресата!

За fortisimo.eu – 04-10.04.2011 г.

 

0 коментара

    Добавете коментар

    Сподели във Facebook

    Ново от Глухарче

    Реклама

    Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

    ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


    Вход за потребители

    Слушай Форте радио он-лайн

    Хороскоп

    Още в Глухарче

    ВиК - Шумен ООД

    В и К - Шумен” ООД

    Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

    Лично във Facebook

    
    Κατασκευή ιστοσελίδων
    joomla modules templates

    Още от Това е лично

    You are here: Home Глухарче Глухарче Контролен изстрел за пресата!

    Приятели

    • Форте радио - силата да бъдеш информиран
    • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
    • Лимонче с лед - блогът на Рошо
    • Българите в Австрия - блогът на списанието
    • Бела - онлайн издание
    • ШУМ.bg - newspaper online
    • Шумен City - Порталът на Шумен
    • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

    Контакти

    Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

    • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
    • Телефон: 088 683 538 6
    • Email:  и
    • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414