Фортисимо

Глобалното село

 

За какво служат монетите

Може и да сте виждали бижута от монети, но едва ли сте подозирали, че металните па�...

 

Мускули и цветя

Сигурно си спомняте за цветната фотосесия на Симона Грошевска. В подобна посока �...

 

Часовникът е органайзър

Показвали сме ви доста иновативни часовници, но Shoulda Woulda Coulda е наистина специален...


Като две капки Cola?

Е-мейл Печат ПДФ

През миналата седмица медиите раздухаха новината, че като по-бедна страна ние получаваме стоки с по-ниско качество. Сензацията тръгна от изследване в Словакия.

Там са тествани продукти на големи търговски марки. Анализиран е съставът на напитки, храни и козметични препарати, купени от 8 държави. Оказва се, че в стоките, предназначени за бившите соцстрани, сред които е и България, се влагат по-нискокачествени суровини. Естествено, това твърдение беше отречено от производителите.

Цялата тази суматоха ме накара да си спомня за първото ми излизане в чужбина. През 2001 г. пътувах с ученическа група до Гърция. Туристическа дестинация, която не бих препоръчал на никого. Сетя ли се за това приключение и в ноздрите ми нахлува усещането за миришещия на тоалетна Солун, за мазната вода на Средиземно море и за "фалшивите" мандарини, които използват за улична украса. Добре де, пътуването си имаше и своите хубави моменти. Гърция е чиста, красива и подредена, а търговците се държат мило, когато разберат, че си от България. Но не за това е моята история.

По улиците на едно малко курортно градче открих хладилни витрини с безалкохолни напитки. Бързо установих, че кутийка Coca-Cola е по-евтина от бутилка минерална вода. Изборът бе ясен. Кафявата газирана напитка струваше някъде към левче. Отпих жадно и не успях да повярвам на вкусовите си рецептори. Безалкохолното нямаше нищо общо с българския си брат. Беше доста, ама доста по-вкусно. И тук не си говорим за някакви внушения! На бърза ръка пробвах всички останали от серията, включително Light, Coffee Cola и Cherry Cola (последните две са все още непознати на родния пазар).

Сега не бих купил нищо газирано за себе си, камо ли за подарък, но тогава напълних цяла раница с кенчета, за да ги пробват приятелите ми у дома. Брат ми бе толкова впечатлен, че си запази кутийките, които до преди няколко месеца стояха в килера.

Всеки има по една такава история. Самият аз имам няколко. Така че производителите да си говорят каквото искат. Ние, клиентите, си имаме сетива, с които да правим съпоставки.

За fortisimo.eu – Стоян Стоянов (снимка: ad-informatica.com)

 

0 коментара

  Добавете коментар

  Сподели във Facebook

  Ново от Това е лично

  Реклама

  Д-р Стефанова e стоматолог ортодонт с практика в гр. Варна. В кабинета се предлага ортодонтско лечение на неправилно подредени зъби, нарушени съотношения на зъбни дъги и челюсти за деца и възрастни. Поставяне брекети и ортодонтски апарати.

  ЦБА-БЪЛГАРИЯ ООД поставя началото на Верига Супермаркети CBA на 23 юни 2003 година със 86 обекта в 15 града в България. Днес ЦБА България е една от най-големите и най-бързо развиващи се вериги супермаркети за търговия на дребно в нашата страна с повече от 200 обекта в повече от 42 населени места.


  Вход за потребители

  Слушай Форте радио он-лайн

  Хороскоп

  ВиК - Шумен ООД

  В и К - Шумен” ООД

  Още от Това е лично

  Мебелни магазини КЕДЪР - директен внос на кожена мека мебел

  Лично във Facebook

  
  Κατασκευή ιστοσελίδων
  joomla modules templates
  You are here: Home Това е лично Това е лично Като две капки Cola?

  Приятели

  • Форте радио - силата да бъдеш информиран
  • Филмче.нет - сайт за филми и анимация
  • Лимонче с лед - блогът на Рошо
  • Българите в Австрия - блогът на списанието
  • Бела - онлайн издание
  • ШУМ.bg - newspaper online
  • Шумен City - Порталът на Шумен
  • Ventsislav's blog – блогът на Венци Сотиров

  Контакти

  Fortisimo.eu е проект на „Форте” ЕООД.

  • Адрес: Шумен, бул. „Велики Преслав” 47, ет. 5 
  • Телефон: 088 683 538 6
  • Email:  и
  • Реклама: 054 / 801 414, 0888 202 858, 0887 280 508, Факс: 054 / 801 414